Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Olcsóbban, többet...
2023.03.23.
Újdonság a Volkswagentől

Olcsóbban, többet...

Bányákba fektet a VW

vebánya

    A Volkswagen csoport komoly döntésre szánta el magát annak érdekében, hogy lejjebb tornásszák a villanyau-tókba szánt akkumulátorok gyártási költségeit: bányákba fognak befektetni. A döntés háttere, hogy a cégnek ko-moly tervei vannak az iparágat illetően.
    A Volkswagen reményei szerint PowerCo nevű részlegük nem csak saját használatra, hanem eladásra is gyárta-na akkumulátorokat, idővel pedig fontos szereplővé válna ezek piacán. Mindehhez elkerülhetetlen, hogy bősége-sen és kedvező áron a gyártó rendelkezésére álljanak az ehhez szükséges nyersanyagok, a Volkswagen szerint pedig ehhez elengedhetetlen, hogy a bányászatban is érdekeltségük legyen.
    "Az elérhető alapanyagok mennyiségét a bányák kapacitása korlátozza" - mondta el Thomas Schmall,  technoló-giai vezetője. A Volkswagen távlati célja, hogy saját maga állítsa elő villanyautói akkumulátorainak felét, a költsé-gek drasztikus lenyesése mellett - hiszen egy mai villanyautó előállítási költségének közel 40 százalékát az akku-mulátor teszi ki.Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.