Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Összefoghat a Renault és a Volkswagen
2023.12.10.
Újdonság a Volkswagentől

Összefoghat a Renault és a Volkswagen

Együttes erővel a kínai villanyautók térhódítása ellen...

renvw

    Az európai "nagy" márkák is egyre inkább érzik a kínai modellek jelentette veszélyt, ezért közösen győznék le a külső fenyegetést.

    Német lapértesülések szerint a Volkswagen tárgyalásokat folytat a Renault-val egy olyan közös platform megal-kotásáról, amelyre mindkét fél olcsó villanyautókat tud építeni, ezzel közelebb hozva az átlagemberekhez a villany-autózást és valós európai konkurenciát teremtve a kínaiaknak. A Handelsblatt értesülései szerint a megbeszélé-sek még nagyon korai fázisban tartanak, és könnyen előfordulhat, hogy semmi sem lesz az üzletből, de a lap egyik jól értesült munkatársa már konkrét számadatokat is tudni vél az ügyben. Elárulta, hogy a tervek szerint  - ameny-nyiben nyélbe ütik az üzletet - mindkét fél éves szinten 200-250 ezer autót gyárthat a platformra.

    Az 5-ös már jövőre bemutatkozik, nemrég némi ízelítőt is adott a Renault az újdonság formavilágából. A Renault jelen állás szerint jobban áll ebben a versenyben, hiszen a múlt hónapban mutatták be a Twingo következő gene-rációjának tanulmányautóját, amely a tervek szerint 20 ezer euró (kb. 8 millió forint) környéki árcédulával kerülhet a kereskedésekbe leghamarabb 2026-ban. Azonban a Renault 5 már jövőre bemutatkozik, amelynek árát 25 ezer euróra (nagyjából 9,5 millió forintra) lőtték be. Ezzel szemben a Volkswagen 2025-ig biztosan nem készül el a be-lépő szintű villanyautójával, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy 450 kilométeres hatótávval bír majd, és 20 perc alatt lehet feltölteni 10 százalékról 80-ra. A Volkswagen és a Renault egyelőre nem kommentálta hivatalosan a napvilágot látott híreket.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.