Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Pár éven belül a VW-től is jöhet "nyolcmilliós" e-autó
2023.11.18.
Újdonság a Volkswagentől

Pár éven belül a VW-től is jöhet "nyolcmilliós" e-autó

Az évtized második felétől várható

8mev

    A Volkswagen első embere, Oliver Blume szerint a vállalat az évtized második felétől lesz képes olyan elektro-mos autót gyártani, amit akár húszezer euró alatti áron is piacra tud dobni.

    November 15-én egy konferencián Oliver Blume, a Volkswagen vezérigazgatója is megszólalt a témában.

Szerinte az évtized második felében lesz realitása annak, hogy a Volkswagen ilyen autót tudjon gyártani – döntés ugyanakkor még nem született ebben a kérdésben.

    Az elektromos autók árcsökkentésének fő eszköze az akkumulátorköltségek csökkentése – mondta Blume, rá-mutatva a vállalat egységes akkumulátorcella gyártására irányuló terveire, amely szerinte felére csökkenti az ak-kumulátorok költségeit.

    Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Volkswagen márciusban ismertette a 25 ezer euróért piacra kerülő, egyelőre fejlesztés alatt álló, teljesen elektromos autó részleteit: a modell 2025-ben jelenhet meg 450 kilométeres hatótávval és olyan töltési lehetőséggel, amivel húsz perc alatt tízről nyolcvan százalékosra tölthető az akku. A cég akkor azt mondta, hogy egy húszezer euróért piacra dobható járművön is dolgozik, erről további információkat nem közölt – emlékeztet a Reuters.

    „Felelősségünk van azért, hogy a megfelelő termékeket megfelelő áron vigyük piacra” – fogalmazott most Blu-me, aki kitért az e-autók iránti kereslet csökkenésére is: a vezérigazgató szerint az infláció nyomása, a töltési infra-struktúra hiánya és a támogatások megszüntetése is visszafogta az elektromos autók népszerűségét.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.