Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Saját autóit akarja bezúzatni a Volkswagen, mert olcsóbban adná egy kereskedő
2024.02.14.
Újdonság a Volkswagentől

Saját autóit akarja bezúzatni a Volkswagen, mert olcsóbban adná egy kereskedő

Egy német autókereskedő komoly bajba sodorta magát...

vw_handler_in_sorge

    Egy német autókereskedő komoly bajba sodorta magát, amikor kiskaput keresve huszonkét darab Volkswagen ID.8-ost rendelt Kínából, az anyacég tudta nélkül. Tervére fény derült, és a Volkswagen központi vezetése nem volt túl boldog a próbálkozástól. A kereskedő viszont azt állítja, hogy a vevői igényekre reagálva, legális úton vette meg az autókat a német cég kínai leányvállalatától a VW-FAW-tól. De miért fogott ilyen megkérdőjelezhető üzleti manő-verbe a Volkswagen kereskedő?
    A válasz az autók átlagárában keresendő, Németországban egyre drágábbak, míg az öldöklő verseny lefelé nyomja a kínai árakat. Szó szerint szakadék tátong a két piac árazása között, az ID.7 Vizzion 88 százalékkal drá-gább (11,8 millió forint helyett 21,9 millió forint) Németországban, mint Kínában, de az ID.3 esetén is hasonló a különbség (6,1 millió forint a kínai ár, 15,3 millió forint a német).
    Az ID.6 pedig csak a kínai piacra készülő modell, ami az ID.4 hosszított tengelytávú verziója, de alapjaiban azo-nos a két modell. Ennek ára Kínában 14 millió forint, míg a kisebb tengelytávú ID.4 16,7 millió forint a német pia-con.
    Tehát a „nagyobb autót kevesebb pénzért” stratégiát követte a kereskedő, aki az Automobilwoche írása szerint pár módosítással és szoftverfrissítéssel elérte, hogy a forgalomba állítás ne legyen gond a német piacon. Így a ha-tóság zöld utat adott, a Volkswagen azonban nem.

    Amikor megpróbálta eladásra hirdetni a járműveket, a Volkswagen közbelépett, és végzést hozott Brudny ellen. Egy későbbi ítéletben a bíróság úgy döntött, hogy a járműveket le kell foglalni, és most a Volkswagen azt akarja, hogy semmisítsék meg őket.  Bár a VW nem kommentálta konkrétan ezt az ügyet, a német hírügynökségek meg-tudták, hogy a Kínában gyártott Volkswagen modellek eltérnek az Európában eladásra szánt modellektől és bizo-nyos törvényi előírások, például az automatikus segélyhívó rendszer, hiányoznak belőlük.

    A kereskedő azt állítja, hogy mivel legálisan hozta be a járműveket, és megkapta a német hatóságok jóváhagyá-sát, nem lehet probléma. A Kínában gyártott járművek jelenleg olcsók, köszönhetően az alacsony gyártási költsé-geknek és a kínai piacon nemrégiben lezajlott árháborúnak. Emiatt a kereskedő úgy véli, hogy versenyképes áron tudja értékesíteni ezeket a járműveket, annak ellenére, hogy a Németországba való behozatalukkal kapcsolatban felmerült valamennyi költség.

    A kereskedő ügy érzi, hogy a Volkswagen megpróbál példát statuálni vele, hogy másokat is elrettentsen a kínai gyártású járművek importálásától. A Futurezone jelentése szerint a kereskedő jelenleg havi 8000 eurót (3 millió forint) fizet a tárolási költségekre, és járművenként 15 000 euróba (5,7 millió forint) fog kerülni a járművek meg-semmisítése, ha a bíróság erre kötelezi.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.