Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Születésnap Hannoverben
2023.07.18.
Újdonság a Volkswagentől

Születésnap Hannoverben

A T1-es még 75 évesen is dögös

Hannover T1

    Hannover nem különösebben népszerű turistacélpont a nyár közepén, de mégis érdemes volt ide látogatni június 23-25. között, mivel itt került megrendezésre a 75. Transporter születésnapot ünneplő fesztivál öreg Volkswagen-buszokkal, mondjuk úgy 6000 darabbal.
    Ha az első T1 most lesz 73 éves, akkor miért 75. évfordulós találkozót ünneplünk? A válasz egyszerű: a Transporter közvetlen őseként a gyári belső használatra készült, 1947-es Plattenwagent említik, amit a Bo-gár gyártósoraihoz, szállítóeszközként használtak Bogár-motorral, 700 kilós terhelhetőséggel.
    Ma egy elképzelhetetlen mérföldkő, amihez időszámítást kötnek – így a 2007-es, 60. születésnapi találko-zót és a 2023-as, egy évvel elhalasztott 75. évfordulót is – akkor viszont csak egy szerszám volt, amiket el-használtak és kidobtak. Ennek megfelelően nem is nagyon maradt meg belőle semmi, a kiállított Plattenwa-gen is csak egy replika volt.

    Nem úgy, mint a rengeteg eredeti állapotába visszaállított modell, ami rengeteg látogatót vonzott a kiállí-tás ideje alatt a hannoveri Messegelände területén.



Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.