Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Teli tankkal hagytak járni egy 20 éves dízelt
2023.12.24.
Újdonság a Volkswagentől

Teli tankkal hagytak járni egy 20 éves dízelt

Ennyi ideig bírta...

fulltankdiesel

    Érdekes kérdés, amire nem sok autós gondol: okoz problémát, ha sokáig alapjáraton járatjuk az autónkat? Ilyen-kor nincs terhelés, ránézésre a lehető legnyugodtabban ketyeg a motor, miért ne működhetne így hosszú napokig, mint egy generátor?

    Egy kis angol YouTube-csatorna, a "DieselPumpUK" kipróbálta, mi történik, ha egy békebeli Volkswagen dízelt a végtelenségig járni hagynak. A tesztgép egy 2003-as Volkswagen Golf IV-es 150 lóerős 1,9 literes PD TDI motorral. Azt akarták megnézni, hogy mennyire bír egy öreg dízelmotor ilyen jellegű igénybevételt. Vajon előbb lerobban, vagy elketyeg egy egész tank üzemanyagot? Ha bírja, akkor mennyi idő kell a teljes tank kiszárításához?

    A kísérlethez egy műhely udvarának félreeső részén töltötték fel a Volkswagent, elindították a motort, majd hagyták, hadd járjon. Volt, hogy némi kékes füst jött a kipufogóból, az akkumulátorból szivárgott némi sav, és a kartergáz is úgy jött ki az olajbetöltő nyíláson, mint vízmelegítőből a gőz. Viszont a gép nem állt meg, az összes gázolajat elégette, és ehhez 101 órára és 53 percre volt szüksége. Ennyi idő alatt ürült ki a gyári érték szerint 55 literes üzemanyagtartály. Ennyi idő alatt egyszer sem állt le, nem kellett újraindítani, a dízel csak kotyogott és ko-tyogott...

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.