Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Teljes gőzzel dolgozik a Volkswagen a "7 millió forintos" villanyautón
2023.06.28.
Újdonság a Volkswagentől

Teljes gőzzel dolgozik a Volkswagen a "7 millió forintos" villanyautón

Az ID 1 öt éven belül érkezhet meg a piacra

id1

    A Volkswagen jól halad a 20 ezer euró alatti árú elektromos ID.1 kisautó fejlesztésével – számolt be róla a brit Autocar. Az új belépő szintű villanyautó az e-Up városi autó szellemi utódja lesz, a kínálatban a 25 ezer eurósnak ígért, 2025-ben érkező ID.2all alatt helyezkedik majd el. Az ID.2all alacsony árának egyik magyarázata, hogy ez az első Volkswagen, amelyet már saját gyártású (Valencia) akkumulátorokkal szerelnek majd fel, és ez vélhetően az ID 1-re is igaz lesz.

    Az ID 1 architektúrájának részleteit még nem árulták el, de azt tudni lehet, hogy különbözni fog az "MEB Entry" platformtól, amelyen a 2025-től Spanyolországban készülő modellek, az ID 2all, a Cupra Raval és a Skoda kompakt crossovere osztozik majd.

    Az ID 1 kisebb platformját – amely a VW Polóhoz hasonló méretű belső teret kínál majd az utasoknak – a Volks-wagen-csoporton belül a Skoda fejleszti. A modell nevét még nem véglegesítették. Thomas Schäfer, a Volkswa-gen márkafőnöke azonban nem zárta ki az ID.1 vagy az ID.Polo lehetőségét. Attól függhet a név, hogy a közelgő Euro 7-es motorszabályozás lehetővé teszi-e a VW számára egy következő generációs, belső égésű motorral haj-tott Polo kifejlesztését.

    Mivel az ID.1 városi használatra szánt autó lesz, a hatótávolság kevésbé lesz lényeges számára, mint sok más elektromos jármű esetében, ami lehetővé teszi, hogy viszonylag kis akkumulátorral rendelkezzen. A Volkswagen 38 kWh-s lítium-vas-foszfát akkumulátort fejlesztett ki az ID 2all számára, valószínűleg ez lesz az ID 1-hez elérhető legnagyobb kapacitás.

    A gyártási helyszín szintén létfontosságú tényező a költségek csökkentésében. Schäfer utalt arra, hogy a modell olyan piacokon készülhetne, mint India, ahol a VW-csoportnak vannak gyártóüzemei és ahol a gyártási költségek olcsóbbak. Schäfer azonban utalt arra, hogy az ID 1-est Európában is árulják majd, és a vámszabályok miatt bizo-nyos mértékű helyi gyártás is lehetséges.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.