Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. "Tízmilliós" villanyautót íger a Volkswagen
2023.11.12.
Újdonság a Volkswagentől

"Tízmilliós" villanyautót íger a Volkswagen

...Amerikának

10mev

    A Volkswagen úgy gondolja, képes lesz valóban olcsó elektromos autót kínálni az amerikai vásárlóknak, akik jelen-tős állami támogatással vásárolhatnak helyben gyártott villanyautókat.
    A Volkswagen azt tervezi, hogy három-négy éven belül képes lesz olyan elektromos autót kínálni az Egyesült Államokban, amelynek ára 35 ezer dollár (12,4 millió forint) alatt indulhat – írta a Reuters.

    Ez az összeg elsőre nem feltétlenül tűnik alacsonynak, ha azonban figyelembe vesszük, hogy az ottani autósok 7500 dolláros - majdnem 2,7 millió forintos - adókedvezményt vehetnek igénybe az ilyen autók vásárlásához, már valóban alacsony árat kapunk.

    „-Mi nem mérsékeljük villanyautó-gyártási terveinket” – mondta Reinhard Fischer, a VW-csoport amerikai straté-giájáért felelős elnökhelyettese.

    A Volkswagen vezetője arról is beszámolt, hogyan tervezik megoldani azt a problémát, hogy az adókedvezmény csak azokra az elektromos autókra vonatkozik, amelyeket lényegében az Egyesült Államokban vagy vele baráti vi-szonyban lévő országokban készült alkatrészekből állítanak össze. Az utóbbi azokat az országokat jelenti, ame-lyek szabadkereskedelmi megállapodást kötöttek az Egyesült Államokkal, az EU viszont nem tartozik közéjük.

    Az olcsó elektromos modellt vagy a német vállalat két meglévő amerikai gyárában, vagy a tervezett harmadik-ban vagy a mexikói Pueblában lévő üzemben fogják gyártani. Emellett helyben akarják előállítani az autók akku-mulátorát. Korábban a cég arról beszélt, hogy Kanadában terveznek építeni egy akkugyárat Észak-Amerikába szánt villanyautóik ellátásához.

    A Volkswagen egyébként idén tavasszal jelentette be, hogy ID.2all néven új, olcsó modellel bővül a paletta. Az ígéretek szerint az új modell "olyan tágas lesz, mint a Golf, és olyan megfizethető, mint a Polo." Ennek megfelelően a belépőszintű modell árát 25 ezer euró (~9,5 millió forint) alá tervezik. Az ID.2all végleges verziója 2026-ban érke-zik, gyártani pedig Spanyolországban fogják.

    Akkor a VW azt is közölte, hogy nem ez az egyetlen olcsó modell azonban, amin a gyártó dolgozik. A színfalak mögött már folyik egy még az ID.2allnál is olcsóbb, 20 ezer dolláros - nagyjából 8 millió forintos - villanyautó fej-lesztése is.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.