Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új akkumulátorgyár Kelet-Európában?
2022.05.22.
Újdonság a Volkswagenről

Új akkumulátorgyár Kelet-Európában?

Magyarország is versenyben van...

Új akkumulátorgyár

    A Volkswagen csoporthoz tartozó Skoda menedzsmentje bízik abban, hogy anyavállalata legkésőbb 2023-ig eldönti, hol építi meg a negyedik nagy európai akkumulátorgyárát – jelentette ki a cseh autó-gyártó igazgatótanácsának egyik tagja a Reuters beszámolója szerint.


    A Volkswagen tavaly októberben jelentette be, hogy 2022 első felében már döntés születhet arról, hogy hol épüljön meg a tervezett kelet-európai akkumulátorgyár, amely a negyedik lenne a sorban. A német autógyártó tervei szerint az évtized végére összesen hat ilyen gyártóbázist létesítene Európa-szerte.

    "A döntés Wolfsburgban fog megszületni!"– jelentette ki Michael Oeljeklaus, a Skoda gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja. Hozzátette, remélik és bíznak abban, hogy ez a döntés késő ősszel, de legkésőbb jövőre megszületik. Természetesen hangsúlyozta továbbá azt is, hogy remélik, a Volkswagen csoport menedzsmentje végül Csehország mellett dönt.

    A végső helyszín Magyarország szempontjából is kiemelten fontos, ugyanis a Volkswagen beszá-molója szerint Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett hazánk is versenyben van a beruhá-zásért.

    A Volkswagen csoport salzgitteri akkumulátorgyára, amelynek éves gyártókapacitása elérheti a 40 gigawattórát, a tervek szerint már 2025-ben megkezdheti a működését. Ez a beruházás 2 milliárd EU-ból (mintegy 772 milliárd forint) valósulhat meg és 2500 új munkahelyet teremthet Németországban.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.