Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új háromsoros SUV a globális piac számára
2023.07.23.
Újdonság a Volkswagentől

Új háromsoros SUV a globális piac számára

A Tayron névre keresztelt új modell a következő generációs VW Tiguan platformon fog alapulni

tayron2025

    Míg Kínában már árul a VW egy 5 üléses Tayron nevű SUV-t, addig az új modell teljesen más lesz.

A csak Kínában kapható jelenlegi modelltől eltérően az új Tayront számos piacra tervezték, például Észak-Ameri-kában és Európában. A VW németországi wolfsburgi gyártóüzemében is gyártják majd. A piacra dobáskor a Tay-ron felváltja a Tiguan Allspace-t a márka globális kínálatában.

    Az új SUV a továbbfejlesztett MQB-platformra épül, amelyet a következő generációs Passat és Tiguan is hasz-nálni fog. A VW a második generációs Tayron 5 (Coupe) - és 7 üléses (SUV) konfigurációban is kínálja majd.

    Karlheinz Hell, a Volkswagen közép- és teljes méretű modelljeinek mérnöki részlegének vezetője kijelentette: „Globálisan kiterjesztjük meglévő SUV-kínálatunkat a második generációs Tayronnal, amely már fejlesztés alatt áll, és az évtized közepén kerül forgalomba.” Hozzátette: „A következő Tiguan méreteinek növekedése a következő Tayronon is tükröződik majd. Hasonló méretbeli különbséget szeretnénk tartani a kettő között.”

    Az új generációs Tayron benzines és dízel hajtáslánccal is elérhető lesz. Ez egy 2,0 literes turbó-benzines és egy 2,0 literes turbódízel 48 V-os mild-hibrid technológiával készül. A hétfokozatú DCT automata váltó alapfelszerelt-ség lesz.

    A Volkswagen azt is megerősítette, hogy két benzines, plug-in hibrid hajtásláncot kínál majd. Ezek a modellek körülbelül 272 LE-t fognak teljesíteni és csak elektromos hatótávolságuk több mint 100 km.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.