Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új márkával bővül a Volkswagen csoport!
2022.05.12.
Újdonság a Volkswagenről

Új márkával bővül a Volkswagen csoport!

A Volkswagen megerősítette, hogy önálló márkanévként vezetik vissza a piacra az amerikai Scout-ot

Scout

    A terv az, hogy a Volkswagen is részt kapjon az Egyesült Államok hatalmasnak ígérkező elektromos terepjáró- és pickup-piacából, amely a gyakorlatban még alig létezik: a Rivian R1T-n kívül a többi, már bemutatott autó még hónapokra, vagy akár évekre van a gyártástól. Pedig vannakszép számmal: a Ford F-150 Lightning, a Chevrolet Silverado EV, a GMC Hummer vagy épp a Tesla Cybertruck mind ugyanarra a közönségre lőne: azokra, akik eddig is ekkora autókkal jártak az Egyesült Államokban, de a formátum megtartásával szívesen váltanának villanyautóra. Ez pedig önmagában is évi sok százez-res, sőt, akár milliós nagyságrendű piacnak tűnik.
.

    Ez azonban hagyományosan az amerikai cégek hazai pályája: míg a személyautó-vásárlók évtize-dek óta elfordultak a detroiti termékektől, terepjáróból és pickupból még mindig inkább a hazait kere-sik az amerikai vásárlók. Ezért merülhetett fel a Navistar International felvásárlása kapcsán a Volks-wagenhez került Scout újrahasznosítása: így nem a külföldi csengésű VW áll majd szemben a Chevro-let, Ford, Ram, GMC és Dodge márkákkal, hanem a Scout, amihez a régi jó amerikai vas fogalma ta-pad.

    Véglegesítették az üzletet, amely a teherautó- és buszgyártó Navistar Internationalt a VW-birodalom részévé teszi.

Úgy néz ki, a Volkswagen csoport ráadásul igyekszik alapos munkát végezni: a Scout nem átcimké-zett VW típusokat jelent majd, hanem egy önálló céget hoznak létre, saját típusokkal. Amerikában zajlik majd a tervezőmunka és a gyártás nagy része. Az első prototípusokat 2024-re, a gyártást 2026-ra ígérik. Ez persze nem jelenti, hogy nem használnak majd korábbi VW fejlesztéseket. Főleg az elekt-romos hajtásrendszerben fordulhat elő sok ismerős alkatrész, de a régi elemek is új csomagolásban érkeznek majd. Erre utal legalábbis, hogy új platformról beszélnek a Volkswagen csoport vezetői.

    A Scout kapcsán egyébként új vállalatirányítási modellt próbál ki a Volkswagen: a cég pénzügyi igazgatója, Arno Antlitz beszélt arról, hogy viszonylag kis méretű, így a piac változásaira gyorsabban reagáló részlegek létrehozásában gondolkodnak, amelyek ugyanakkor hozzáférnek a cégcsoport kö-zös műszaki fejlesztéseihez.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.