Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új taggal büszkélkedhet az ID. család
2022.06.12.
Újdonság a Volkswagenről

Új taggal büszkélkedhet az ID. család

Már rendelhető az új ID.5 és az ID.5 GTX!

id5gt

    Május 27-én, az idei Automobil & Tuning Show-n mutatta be a Volkswagen az új elektromos modell-jét, az ID.5-öt, mely a GTX kivitellel együtt már elérhetővé is vált a márka konfigurátorában. Az ID.3 és az ID.4 sikere utána a Volkswagen bízik abban, hogy az impozáns dizájnnal és fejlesztésekkel piacra kerülő ID.5 tovább emeli majd a márka ID. családjának hírnevét.

    Az ID.5 a márka MEB platformjára épült, csakúgy, mint a Volkswagen többi elektromos modellje. Új-donság az elődökhöz képest, hogy az ID.5 már az új, 3.0-ás ID. szoftvergenerációval érhető el, mely le-hetővé teszi a felhőből történő, „over-the-air” frissítést, azaz azt a szolgáltatást, hogy bizonyos szoft-verfrissítéseket otthon, szervizbe látogatás nélkül is elvégezhetnek az ID.5 tulajdonosok. Ez pedig nem csupán kényelmi szempontból fontos, hanem azért is jelentős, mert a Volkswagen így egy lépéssel kö-zelebb került azon „ACCELERATE” stratégiájában megfogalmazott víziójához, miszerint szoftverorien-tált mobilitási szolgáltatóvá válik a jövőben.

    Az ID. szoftver legújabb generációja a töltéssel kapcsolatban is számos előnnyel jár. Egyenáramú töltőhöz csatlakozva, az ID.5 a 77 kWh-s akkumulátorral, akár 135 kWh maximális kapacitással is ké-pes tölteni, így akár kilenc perc töltési időt takaríthat meg az előző verzióhoz képest. Ez azt jelenti, hogy az ID.5 29 perc alatt, az ID.5 GTX pedig 36 perc alatt töltődik fel a következő 390, illetve 320 kilo-méterre.

    Az ID.5 hátsókerékmeghajtással kerül a konfigurátorba és egy elektromotor hajtja, míg a kétmoto-ros összkerékhajtású ID.5 GTX-et az első és a hátsó tengelyre szerelt egy-egy e-motor lendít mozgás-ba. Minden ID.5 motorváltozatot egy nagyméretű, nagy hatótávolságú akkumulátor lát el energiával. Az alacsony, 0,26-os (az ID.5 GTX esetében 0,27-es) légellenállási együttható növeli a hatékonyságot és tovább bővíti a jármű hatótávolságát, mely az ID.5 esetében akár az 520 kilométert, míg az ID.5 GTX esetében a 490 kilométert is elérheti. A kedvező légellenálláshoz a szélesre nyíló, aerodinamikus formájú csomagtérajtóba integrált spoiler is hozzájárul, sőt, a jármű elején az elektromosan vezérelt hűtőnyílások is csak akkor nyílnak ki, amikor szükség van rájuk, így mindig optimális a légáramlás.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.