Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Újabb VW-gyár áll le a villanymotorok miatt
2023.11.12.
Újdonság a Volkswagentől

Újabb VW-gyár áll le a villanymotorok miatt

...az ellátási-láncban kletkezett alkatrészhiány miatt

stoppedfactory

    A Volkswagen újabb gyárának kell megszakítania a termelést a villanymotorok hiánya miatt: Emdenben több na-pig nem készülnek autók. A probléma ugyanaz, mint Zwickauban, de most már népszerűbb modelleket is elért.

    A Volkswagen az ellátási láncok megszakadása miatt kénytelen korlátozni a termelést a zwickaui gyárában – az üzembe nem tud elég villanymotort szállítani a VW Kasselből. Zwickau után most Emdenben is arra kényszerült a cég, hogy csökkentse az elektromos autók gyártási volumenét.

    November 9-étől legalább november 13-áig felfüggesztik az ID.4 és ID.7 elektromos modellek összeszerelését Emdenben – közölte a dpa hírügynökséggel a gyár szóvivője. Az ok az elektromos motorok hiánya is. A Passat és az Arteon belső égésű motoros modellek gyártása azonban változatlanul folytatódik az emdeni üzemben.

    Zwickauban három hétre állt le több Volkswagen-modell gyártása, azonban az elektromos Audikat továbbra is tudja gyártani a létesítmény – jegyzi meg az Automobilwoche.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.