Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Üzemet létesít Lengyelországban a VW és az Umicore
2024.04.30.
Újdonság a Volkswagentől

Üzemet létesít Lengyelországban a VW és az Umicore

Lengyelországban készülnek majd a Volkswagen-konszern elektromos autóihoz szükséges akkumulátor-alkatrészek.

umicore nysa

    Lengyelországban készülnek majd a Volkswagen-konszern elektromos autóihoz szükséges, olcsó akkumulátor-alkatrészek. A Volkswagen és a belga Umicore-csoport által alapított, Ionway nevű új vegyesvállalat az ország déli részén fekvő Nysa városában hozza létre első gyártóüzemét – jelentette be a VW akkumulátorgyártó leányvállala-ta, a PowerCo.

    A cél az olcsóbb gyártás, amely „mindenki számára megfizethetővé teszi az elektromos autókat” – idézte az MTI az Ionway főnökét, Thomas Jansseune-t.

    Az Umicore már rendelkezik egy termelőüzemmel Nysában, ezen a telephelyen épül majd meg a Volkswagennel közös vállalkozásban működő üzem is. A termelés a tervek szerint 2025-ben indulna meg.

    Az 1,7 milliárd eurós beruházással 2030-ig 900 munkahelyet hoznak létre az együttműködő felek. Lengyelor-szág 350 millió euróval járul hozzá a beruházáshoz a régiónak nyújtott válságkezelő és átalakulásösztönző uniós támogatásból.
    Az üzemben a Volkswagen elektromos autói akkumulátoraihoz szükséges katódokat állítják majd elő. Az üzem kielégítené a Volkswagen európai akkumulátorgyárai katódigényének túlnyomó részét. Az Ionway tervezi szállítani az ehhez szükséges alapanyagokat is egy másik, ezután megépítendő üzemből, amelynek a telephelyét még nem jelölték ki.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.