Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 2023-tól legális a világító embléma
2023.02.18.
Újdonság a Volkswagentől

2023-tól legális a világító embléma

Tesztjének utolsó szakaszában járja az utakat az új Touareg Svédországban

LightLogo

    Idén felfrissíti a VW nagy SUV-ját, a Touareget, a svédországi teszteken készül kémfotókon már az is látszik, mire számíthatnak az jövendő tulajdonosok. Ugyanakkor a „kémfotók” alapján sejthető, hogy a modell ráncfelvar-rása milyen újdonságokat hoz – derül ki a cég honlapján megjelent tájékoztatóból.

    Miután sokat használják sötétben az autót, a reflektorok újdonságát nem lehet eltitkolni. A vállalat marketinge-sei az "IQ.LIGHT HD matrix" nevet adták a világítótesteknek. A HD a High Definition rövidítése, ami a tájékoztató szerint nagy felbontású világítást jelent. Összesen 38,4 ezer – azaz oldalanként 19,2-19,2 ezer – apró, rendkívül világos LED adja a fényt az autó előtt. A lelkes fejlesztők szerint a sok pici LED nappali világosságot varázsol a ve-zető elé. Ez persze jó eséllyel túlzás, ám tény, hogy jóval erősebben világítják meg az utat, mint a korábbi fényszó-rók. A tájékoztató szerint eközben - a megfelelő ledek lekapcsolásával - nem vakítják el a szemben közlekedőket. A mátrix rendszer interaktív fényszőnyeget terít az autó elé annak sávjában. Ez a „lane light”, amely a tesztek sze-rint kényelmesebbé teszi az éjszakai vezetést és megkönnyíti a keskenyebbre tervezett autópályákon az éjszakai autózást. A fényszőnyeg a VW ígérete szerint optimálisan világítja meg azt a sávot, amelyben az autó éppen ha-lad.

    Az éjszakai teszteken az autó hátsó megvilágítását sem lehetett eltitkolni, így kiderült egy apró meglepetés. Az új Touareg hátsó VW emblémája világítani fog. A logók vörös színű világítását 2023 elejétől engedélyezik Európá-ban – ezt használja ki a VW. Erre korábban csak az USA-ban és Kínában volt lehetőség.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.