Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 2027-ben érkezhet a nyolcmilliós elektromos Volkswagen
2024.03.18.
Újdonság a Volkswagentől

2027-ben érkezhet a nyolcmilliós elektromos Volkswagen

Ez azonban nem kis kihívás

id1

    A Volkswagen talán legjobban várt elektromos autója ebben a pillanatban valószínűleg a 25 ezer eurósra ígért ID.2, jobban mondva az ID.2 modellcsalád, amelynek Cupra és Škoda testvérei is lesznek majd.

    Ez akkor is így lehet, ha most már tudjuk, hogy ahogyan az várható volt, 2025 végén csak a premier lesz, a ki-szállítások 2026 első negyedévében indulhatnak, és eleinte valószínűleg majd a drágább változatok kerülnek gyár-tásba, Cupra logóval.

    A vállalat azonban szeretne 20 ezer euró, nagyjából 8 millió forint alá is benézni egy nyereségesen gyártható és élhető hatótávval rendelkező villanyautóval, de erről eddig közelebbi információkat nem osztottak meg.

    Most a napokban viszont Thomas Schäfer, a vállalat márkaigazgatója elárulta, hogy a legolcsóbb elektromos kisautójuk premierje 2027 végére várható.

    A cég jelenleg négy különböző tervet fontolgat az ID.1 kapcsán, amelyek közül az egyik feltehetőleg a Renault kooperációban készülő platformra épülő változat lehet. A francia autógyártó már korábban megerősítette, hogy a témában tárgyalásokat folytatnak a német versenytárssal, most pedig, a márka említése nélkül ugyan, de a VW is megerősítette, hogy folynak ilyen egyeztetések. A négy változat közül már a következő pár hétben kiválasztják a befutót – tette hozzá Schäfer.

    A közös padlólemez valószínűleg meggyorsítaná a fejlesztései munkát is, a költségek csökkentéséről már nem is beszélve.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.