Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 25 éves a Polo GTI
2023.05.20.
Újdonság a Volkswagentől

25 éves a Polo GTI

A jeles évforduló tiszteletére most limitált kiadást mutatott be a Volkswagen

25jahre polo gti

    Szülinapos kiadás készült a sportos kisautóból!

    A Volkswagen Polóból már 1979-ben készült sportos GT kivitel, azonban csak tizenkilenc évvel később, 1998-ban akasztották mögé az I-t. Ezzel a Golf GTI kis testvért, a világ túlmotorizált kisautókért rajongó lakossága pedig egy új játékszert kapott. Az ezt követő negyed évszázad során mindig visszatért a modell: 2006-ban, 2010-ben, 2014-ben, majd legutóbb 2021-ben örülhettünk új generációs Polo GTI-nek. 
    Ez utóbbi kapható ma is, ám olyan kivitelben, mint a frissen bemutatott, mindössze 2500 példányban készülő Volkswagen Polo GTI Edition 25, még soha nem láttuk. Az Ascot-szürke árnyalat eddig nem volt része a modellvál-tozathoz rendelhető palettának. Az ültetett futóművű jubileumi modell a hagyományos fehér, fekete, piros, kék és szürke fényezéssel is megvehető.
    A 18 colos keréktárcsák, a külső tükörházak és a tetőlemez mind fekete, ahogy a perforált bőrbe húzott sportü-lések is: ezeket GTI-hímzés és piros oldalsó hurkák dobják fel. A kormánykeréken 25-ös szám virít, az ajtóküszö-bökön felirat emlékeztet arra, hogy az autó „egy a kétezer-ötszázból”, kívül pedig a hátsó oldalajtók aljára került 25-ös szám.

    A 207 lóerős, kétliteres motorhoz nem nyúltak; a limitált széria 6,5 másodperces 0-100 km/órás gyorsulása sem változott.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.