Újdonság a Volkswagenről
2021.10.20.

57.000 km egyhuzamban!

Rekordot állított fel az amerikai Volkswagen támogatásával Rainer Zietlow az ID.4-essel: az övé a leghosszabb, egyetlen országban megtett folyamatos utazás, nem napelemes elektromos autóval.
57000km

    A sofőr és az utat dokumentáló fotós, Derek Collins száz napot alatt a Volkswagen USA virginiai központjából indulva végiglátogatta mind a 628 VW kereskedést az ország összefüggő 48 államában /Alaszk és Hawaii kivételével/. Összesen 35770 mérföldet / 57566 km-t tettek meg és 208 alkalom-mal töltötték az autót a VW saját töltőhálózatán, az Electrify America-n.

    Ez utóbbi volt a valódi ok, amiért a két utazó "elpazarolt" száz napot az életéből az Egyesült Államok körbeautózásával: meg szerették volna mutatni, hogy a VW saját gyorstöltőiinek használatával bárho-va el lehet jutni az országban.

    Zietlow-nak nem ez az első ilyen jellegű akciója: korábban egy VW Touareggel autózott 12 nap alatt Európa legészakibb csücskéből Afrika legdélibb sarkáig és megjárta már az amerikai kontinenst is hosszában, Alaszkától Argentínáig, de távolságban és időben is egyértelműen ez az eddigi csúcstel-jesítménye.