Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A 40.000.000-ik Audi motor Győrből
2021.09.19.
Újdonság az Audiról

A 40.000.000-ik Audi motor Győrből

... amit már egy tisztán elektromos Audi e-tron modellbe építenek be

emoci

    2018-ban egy új korszak kezdődött az Audi Hungariánál az elektromos motorok sorozatgyártásával, melyekből ez idáig összesen több, mint 200 000 darab készült Győrben.

    A 40 millió motorból a legnagyobb arányban a négyhengeres Otto-motorok részesültek, összesen 19 milliónál is több készült belőlük az Audi Hungariánál. Másodikként több mint 11 millió darabbal a négyhengeres dízelmotorok járultak hozzá a jubileumhoz, míg a hathengeres Otto-motorcsalád közel 4,5 millió darabbal részesült a 40 millió győri erőforrásból.

    A jövőben Győrben készülnek majd az elektromos meghajtások a konszern tisztán elektromos mo-delljeihez, amelyek a Porschéval közösen kifejlesztett prémium elektromos platformra (Premium Plat-form Electric – PPE) épülnek. Az új motorok gyártásához egy meglévő gyártócsarnokban alakítottak ki egy 15 000 négyzetméteres területet, ahol is a sorozatgyártásban 700 munkatárs fog dolgozni. A motorok mellett további alkatrészek, mint például a státor és a váltókomponensek is a vállalatnál fognak készülni.

    Az Audi Hungariánál 1994-ben egy négyhengeres, ötszelepes erőforrással indult a motorgyártás. Az évek során folyamatosan bővült a portfólió, újabb motortípusok, mint például CNG- és villanymotorok bevezetésével. Mára az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. A vállalat munkatár-sai évente közel kétmillió motort gyártanak a Volkswagen Konszern 38 járműgyára számára világszer-te.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.