Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen IoT technológiát tesztel a haszongépjármű-gyártásban
2024.04.21.
Újdonság a Volkswagentől

A Volkswagen IoT technológiát tesztel a haszongépjármű-gyártásban

A Volkswagen a brazil IoT start-up céggel, a Taggen Industries and Services-szel lépett partnerségre

VWIotBrazil

    A Volkswagen a brazil IoT start-up céggel, a Taggen Industries and Services-szel lépett partnerségre, hogy olyan technológiákat teszteljen, amelyekről úgy véli, hogy a raktárkezelés fellendítésével átalakíthatják a haszongépjár-művek gyártását az országban.

    A német vállalat brazil teherautó- és buszgyártó egysége a Taggen Industries and Services-szel együttműködve olyan technológiákat fog kipróbálni, amelyekkel a gyártásban lévő járművek földrajzi helymeghatározását lehet el-végezni, miközben azokat egy 1 millió négyzetméteres resendei gyárban mozgatják, egy szélesebb körű digitalizá-ciós stratégia részeként.

    Hugo Souza, a Volkswagen Caminhoes e Onibus (VWCO) termelési és logisztikai igazgatója elmondta:

„A kísérleti projekt célja a gyártási folyamatokban még nagyobb agilitást eredményező kezdeményezések tanul-mányozásának megszilárdítása. Már eddig is sok előrelépést tettünk, és számos munkafronton dolgozunk ennek további erősítése érdekében.”

    A Volkswagen a korábbi technológiához képest négyszer nagyobb hatótávolságú, valós idejű, kizárólagos azo-nosító, felügyeleti és nyomon követési rendszert kíván megvalósítani. A Taggen Industries and Services olyan jel-zőfényeket fog biztosítani, amelyeket folyamatosan antennákkal felügyelnek, amelyek egy független hálózathoz kapcsolódnak.

    Az IoT-vállalat saját felhőplatformja segítségével értékeli majd az adatokat, amelyek a Volkswagen munkatársai számára elérhetővé válnak, hogy mobiltelefonjukon bemérhessék a járműveket.

    A Taggen Industries and Services vezérigazgatója, Werter Padilha elmondta, hogy a kísérleti projektben felhasz-nált erőforrások egy része a brazil kutatási és innovációs társaságtól származik, a partnerség kialakításában pe-dig a Nemzeti Távközlési Intézet kutatói játszanak szerepet. Megjegyezte, hogy a Taggen Industries and Services felállítása felhőrendszereket, okostelefonokat és IoT-eszközöket foglal magában, és azt jósolta, hogy a VWCO szá-mára előnyös lesz a nagyobb agilitás, a hatékonyság és a rövidebb gyártási idő.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.