Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen megduplázta elektromos jármű kiszállításait
2022.01.23.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen megduplázta elektromos jármű kiszállításait

A tavalyi évben minden eddiginél több, összesen 369 000 db. elektromos járművet adott át a gyártó a megrendelőknek

vweveladások

    A Volkswagen minden hajtásrendszert figyelembe véve közel 4,897 millió járművet adott át ügyfele-inek világszerte 2021-ben. A tisztán akkumulátoros hajtással (BEV) és hibrid hajtásrendszerrel szerelt járművek aránya közel duplájára, 7,5 százalékra nőtt az összes kiszállításon belül a 2020-as 4%-hoz képest. Európában ezek a járművek adják a Volkswagen kiszállításainak 19,3 %-át (szemben a 2020-as 12,6%-kal). A Volkswagen jelentős emelkedést könyvelt el az elektromos járművek kiszállítását il-letően az Egyesült Államok, Kína és Németország piacain. A vállalat hazai piacán minden negyedik átadott Volkswagen jármű egy hálózatról tölthető modell volt.

    A Volkswagen világszerte legnépszerűbb tisztán elektromos modellje az ID.4, amely piacra kerülé-sének első évében már megszolgálta a "világautó" elnevezést. Az ID.4 volt a 263 000 tisztán elektro-mos jármű közül a legnagyobb számban kiszállított modell. Őt követte az ID.3 (közel 76 000 db-bal), majd az e-up! (közel 41 500 db).

 


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.