Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Bemutatták a VW-alapú elektromos Mahindrákat
2022.11.27.
Újdonság a Volkswagentól

Bemutatták a VW-alapú elektromos Mahindrákat

A villanyautózás már nem csak a fejlett világ hóbortja

MahindraMEB

    A folyamat persze lassú, de értékelhető lépés, hogy az indiai Mahindra öt koncepcióautót mutatt be, amelyeket leendő elektromos modellek előfutárainak szánnak.
    A Mahindra a hazai, indiai piacán olyan óriásokkal kénytelen megküzdeni, mint a Suzuki, a Hyundai-Kia és a Ta-ta. Emiatt döntöttek úgy, hogy a villanyautóik fejlesztéséhez külső partner, a Volkswagen segítségét kérik: a most bemutatott koncepciók mindegyike a németek MEB platformjára épül, az együttműködés a hajtásláncra, az akku-mulátorpakkra és a cellákra vonatkozik. Az indiai gyártó lesz a Ford után a második nagy partner, amely átveszi az elektromos MEB platformot.

    A Mahindra a saját igényeire alakított architektúrának az Inglo nevet adta, mely a Volkswagen ID. sorozathoz ha-sonlóan 60-80 kWh-s kapacitású akkumulátorokat képes befogadni, a töltési teljesítmény manapság közepesnek tekinthető 175 kW, ami fél óra alatt képes elérni a 80 százalékos töltöttséget. Alapkivitelben egy 231 lóerős villany-motor hajtja a hátsó kerekeket, az erősebb változatokban pedig két motor adja a 340 lóerőnyi összteljesítményt.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.