Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egy "Magyarországot" költene a Volkswagen
2024.02.14.
Újdonság a Volkswagentől

Egy "Magyarországot" költene a Volkswagen

A Volkswagen folytatja 180 milliárd eurós fejlesztési tempóját

foly180mrd

    A Volkswagen vezetősége elkötelezte magát amellett, hogy a következő öt évben, 2024 és 2028 között folytatja 180 milliárd eurós fejlesztési tempóját – írta a Reuters szerint a német Handelsblatt gazdasági lap az ügyhöz közel álló informátorokra hivatkozva. Ez az összeg lényegében megfelel Magyarország éves GDP-jének. 

    A felügyelőbizottság már jóváhagyta a befektetési tervet, ám volt egy feltétele. Nevezetesen az, hogy a VW sze-mélyautó-márkánál elfogadott költségcsökkentési terv végrehajtásának is folytatódnia kell az eredeti elképzelé-seknek megfelelően. Az elmúlt év végén derült ki, hogy a gyártó menedzsmentje megállapodott a munkavállalókat képviselő üzemi tanáccsal abban, hogy 2026-ig 10 milliárd euróval mérséklik a költségeket. Ebből 4 milliárd euró lefaragása 2024-ben esedékes.

    Az autógyártó vezetősége nem kommentálta a lapértesülést a fejlesztések folytatásáról. A tervekről a március közepén esedékes éves beszámolón adnak hivatalos tájékoztatást. A cég legutóbbi ötéves terve - amelyet 2023 márciusában jelentettek be, szintén 180 milliárd euró fejlesztési kerettel számolt -, de csak 2027-ig. Ennek kéthar-madát az elektromos meghajtás és a digitális fedélzeti rendszerek erősítésére szánták.

    A Handelsblatt értesülései szerint úgy akarják elkölteni ezt a gigantikus összeget a VW átalakítására, azaz úgy akarják bővíteni az autógyártó villanyautó-kínálatát, hogy közben a nagy kiadás ellenére javuljon az egy-egy autó eladásán elért profitráta. A tervek szerint a marzsnak 2026-ra átlag 6,5 százalékra kell felmennie a 2023 első 9 hó-napjában elért átlagosan 3,4 százalékról.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.