Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Ettől a VW emblémától félnek a kenguruk
2024.03.29.
Újdonság a Volkswagentől

Ettől a VW emblémától félnek a kenguruk

Ausztráliában a kenguruk nagyon komoly veszélyt jelentenek az utakon közlekedőkre és saját magukra is...

RooBadger

    Bár Magyarországon viszonylag ritkán találkozhatunk kenguruval, a világ egy távoli pontján elég gyakoriak ezek a testes állatok. Ausztráliában a kenguruk komoly veszélyt jelentenek az utakon közlekedőkre és saját magukra is. A Volkswagennek azonban van egy ötlete a problémára. Bemutattak egy olyan, speciálisan kialakított emblémát, ami elriasztja a közelben tartózkodó kengurukat. Elsőre hülye viccnek tűnik a dolog, de ha belegondolunk, hogy mennyire félelmetes és veszélyes lehet, amikor egy kenguru benéz egy személyautó szélvédőjén, már mindjárt jobbnak tűnik az ötlet.
    A RooBadge – a roo a kangaroo, vagyis kenguru rövidítése – egy speciális hangot bocsát ki, amit nem szeretnek a kenguruk. A cuccot a Melbourne-i Egyetem specialistái és a Volkswagen mérnökei közösen fejlesztették ki. A dolog komolyságát jól jelzi, hogy három év kellett hozzá, hogy elkészüljön a végleges változat.

    További érdekes részlet, hogy az embléma nem működik állandóan, csak akkor, amikor szükséges. Ehhez elő-ször egy komoly volumenű kutatásra volt szükség, ami alapján felmérték, hogy Ausztráliban mikor és hol fordul-nak elő a kenguruk. A RooBadge-dzsel összekötött mobilalkalmazás így a telefon GPS-ének adatai és az adatbá-zis alapján automatikusan tudja, hogy mikor kell aktiválni a vadriasztót.

    Egyelőre még csak az Amarokhoz készült el a gyári embléma helyére simán beilleszthető RooBadge. Megvenni még nem lehet, még mindig tart a tesztidőszak. Később más Volkswagenek, sőt, egyéb márkák típusai számára is elérhetővé szeretnék tenni a kiegészítőt. Dolgoznak egy univerzális, nem csak Volkswageneken használható rend-számtáblakereten is, ami hasonlóan működik majd, mint az embléma.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.