Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Jelentősen nőttek a VW konszern eladásai
2024.01.14.
Újdonság a Volkswagentől

Jelentősen nőttek a VW konszern eladásai

...világszerte

growingsales

    A Volkswagen Csoport tavaly 9,24 millió járművet értékesített a világon, 12 százalékkal többet, mint a 2022. évben. A konszern az elektromos modellek eladásokon belüli arányát is növelni tudta.

    A cég közleménye szerint az értékesítés minden fontos régióban nőtt, így Észak-Amerikában 18 százalékkal, Nyugat-Európában 21 százalékkal, Közép- és Kelet-Európában 14 százalékkal, a Közel-Keleten és Afrikában együt-tesen 29 százalékkal, Dél-Amerikában, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig (a szárazföldi Kína és Hongkong nélkül) 9 százalékkal bővült.

    A leggyengébb növekedést Kínában regisztrálták, az eladott 3,2 millió autó 1,6 százalékos növekedésnek felelt meg. A VW Csoporthoz tartozó Audi értékesítése ugyanakkor 13,5 százalékkal, 728 ezer 600-ra ugrott Kínában.

A VW teljesen elektromos járműveinek globális értékesítése tavaly 35 százalékkal, 770 ezerre emelkedett, része-sedésük a teljes értékesítésből 8,3 százalékra nőtt a 2022. évi 6,9 százalékról.

    A Volkswagen márka globális értékesítése 6,7 százalékkal, 4,87 millió járműre nőtt, ezen belül a teljesen elektro-mos járművek eladása 21,1 százalékkal, 394 ezerre bővült.

  



Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.