Újdonság a Volkswagenről
2021.10.31.

Kameralencsék előtt az ID.5 GTX

Egy rövid teaser-videóban villantotta meg a hamarosan érkező ID.5 GTX-et a Volkswagen.
ID.5

   https://twitter.com/i/status/1454001231026864130

    A néhány másodperc annyira elég, hogy kirajzolódjon az autó sziluettje, és megjelenjen a bemutató november 3-i dátuma. Apró betűvel annyit még hozzáfűznek azért, hogy álcázott, sorozatgyártás közeli változatról van szó

    A rövid video már csak azért is érdekes, mert korábban ennél már sokkal kevésbé rejtélyeskedő mó-don is megmutatták az ID.5 GTX-et, sőt a Müncheni Autószalonon is kiállították. Igaz, az egy előszé-riás modell volt. A név egyébként lényegében az ID.4 újabb változatát takarja, a terepjárós jelleghez azonban itt kupés tetővonal társul, diszkrét hátsó szárnyacskával. A mostani teaser alapján túl sok különbséget nem várhatunk az eddig megmutatott változathoz képest.

    A korábban már bevetett csíkos álcában láthatjuk először, de így is kiderült, hogy miféle szerzet lesz: a hajtásláncot illetően arra számíthatunk, hogy javarészt mindenben megegyezik majd az ID.4 GTX-szel. A kétmotoros rendszer csúcsteljesítménye ott 299 lóerő, összkerékhajtás mellett. A hatótávot illetően 497 kilométeres maximumról szólnak az ígéretek. Most már csak az a kérdés, milyen megle-petést tartogatnak a bemutatóra.