Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kétmilliós, olcsó új autót tervezett tíz éve a Volkswagen
2024.02.14.
Újdonság a Volkswagentől

Kétmilliós, olcsó új autót tervezett tíz éve a Volkswagen

Újból igazi népautót...

fóxvágen

    A Volkswagen igazi népautót akart építeni tíz éve, a tervek szerint hiperolcsó típust dobtak volna piacra, kétmil-lió forint körüli áron:


    "Berlin, 2014 (MTI) – Szuperolcsó autót fejleszt a német Volkswagen-csoport, a 7500 eurónál (2,3 millió Ft.) ala-csonyabb árú kocsi 2016 végén kerülhet a piacra. A Handelsblatt című német üzleti lap keddi beszámolója szerint a fejlesztést sok vita előzte meg, például többen attól tartottak, hogy az olcsó autó (budget car) nem tesz jót a tár-saság arculatának.

    Ezért végül azt a megoldást választották, hogy az új terméket új márkanév alatt vezetik be. A konszern 13. már-káját a kínai piacon mutatják be, a kocsi négyajtós lesz, és méreteiben leginkább a VW Jettához hasonlít majd – mondta Hans Demant, a fejlesztés vezetője.

    Az új márkanév egyelőre nem nyilvános és a projekt vezetője a fejlesztés költségeiről sem közölt adatokat, de azt elmondta, hogy a gyártást Kínába telepítik, helyi beszállítókkal működnek együtt, és Kína után várhatóan Indiát célozzák meg egy újabb modellel."
   

    "Még a Volkswagen Upnál is olcsóbb típust tervezett a Volkswagen tíz éve. Ez a típus 2011-ben került gyártás-ba, a városi mini a saját kategóriája legfelnőttebb, legkomolyabb autói közé tartozik, normális belső méretekkel, tisztességes csomagtérrel, jó ülésekkel, takarékos motorokkal, ami az árán is meglátszik.

     A budget car az autógyártás leggyorsabban növekvő szegmensei közé tartozik, szakértők szerint 2018-ban eb-ben a kategóriában világszerte 9,4 millió kocsit adhatnak el, ami megközelíti a teljes európai piacon értékesített autók számát. A Volkswagen céljai viszonylag szerények, az első időszakban évente 300 ezer db-os értékesítésre számítanak – mondta Hans Demant.

    A Volkswagen számára Kína az egyik legfontosabb piac, az ázsiai országban tavaly több mint 3 millió gépjármű-vet adtak el, az idén pedig át akarják lépni a 3,5 milliós határt – mondta anno a pekingi autószalonon Martin Win-terkorn, a cégcsoport igazgatótanácsának elnöke."


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.