Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Komoly összeget tervez beruházni a Volkswagen
2024.02.29.
Újdonság a Volkswagentől

Komoly összeget tervez beruházni a Volkswagen

Elsősorban a villamosításra és digitalizációra

hardinvest

    A Volkswagen 2028-ig 180 milliárd eurót tervez beruházni, elsősorban a villamosításra és digitalizációra fóku-szálva.

    A Handelsblatt német gazdasági napilap értesülései szerint a Volkswagen az elkövetkező öt év során megtartja jelenlegi beruházási szintjét és körülbelül 180 milliárd eurót különít el a 2024 és 2028 közötti időszakra. Az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva a lap arról számolt be, hogy a vállalat felügyelőbizottsága jóváhagyta ezt a tervet, bár egy olyan feltétellel, amely lehetőséget ad az összeg esetleges módosítására a költségcsökkentési célkitűzé-sek teljesülésétől függően.

    A cég nem kívánta közvetlenül kommentálni ezeket a híreket, de jelezte, hogy március 13-án további informáci-ókat fog nyújtani az éves beszámoló közzétételét követően.

    A mostani hír összhangban van a Volkswagen korábban, 2023 márciusában bejelentett ötéves tervével, amely szintén 180 milliárd eurós beruházást irányoz elő 2027-ig. A tervezett beruházások jelentős része - több mint két-harmada - az elektromos járművekre való átállásra és digitalizálásra irányul.

    A Handelsblatt jelentése alapján az autógyártó ragaszkodik a korábban meghatározott beruházási ütemhez, még akkor is, ha az egész csoporton belül költségcsökkentésre törekszik, hogy növelje a hasznot a tisztán e-lektromos hajtású modellekre való átállás során.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.