Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Lesz-e 9. generációs Golf Otto-motorral?
2022.08.15.
Újdonság a Volkswagenről

Lesz-e 9. generációs Golf Otto-motorral?

Egy éven belül eldől a Volkswagen Golf jövője...

Golf9?

    Megvan az esélye, hogy a jelenleg futó nyolcadik generáció már nem kap közvetlen, belső égésű motorral szerelt utódot. Erről a Volkswagen márkát április óta vezető Thomas Schäfer beszélt a Die Weltnek,

    Egészen pontosan arról van szó, hogy jelenleg igen kétséges a szabályozási környezet, mivel az Eu-ro 7-es norma bevezetése tovább késik, sőt az sem biztos, hogy mire elfogadnák, egyáltalán lesz még értelme bármilyen határértékeket megjelölni a belső égésű motoros autók számára. Ha viszont a kö-vetkező években mégis életbe lép az Euro 7, az olyannyira megdrágítaná a benzines és dízel autók fej-lesztését és gyártását, hogy 3-5 ezer eurós felárral lehetne csak eladni az új modelleket.

    Schäfer szerint a jelenleg futó, nyolcadik generációs Golf modellfrissítésén már dolgoznak, a face-lift-en, tehát mindenképpen elkészül. Az viszont kérdés, hogy lesz-e Golf IX, mivel az már közel sem biztos, hogy ki tudná tölteni a mostanában általános, 7-8 éves modellciklust.

    Mivel a 8-as Golf bemutatóját 2019-ben tartotta a Volkswagen és a facelift 2023-2024 körül érkez-het, a 9-es generációra nem számíthatnánk 2027-nél hamarabb. Akkor pedig már vészesen közeledik a szén-dioxid-kibocsátással rendelkező új autók forgalmazásának vége, az Európai Unió által elfoga-dott 2035-ös határidő.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.