Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Már München utcáin az önvezető ID.Buzz!
2022.04.20.
Újdonság a Volkswagenről

Már München utcáin az önvezető ID.Buzz!

...melynek sorozatgyártása 2025-től várható

SelvDrivinfIDBuzz

    Az önvezető autók régen sci-fi filmekben voltak láthatóak, de a kettes és hármas szintű technológia egyre több személyautóba kerül bele és egyes prototípusok már anégyes szintet is az utcákra viszik. Köztük van a Volkswagen ID. Buzz AD (Autonomus Driving) is, melyet nemrég először próbáltak ki München utcáin. Az au-tóban ült a VW-csoport vezérigazgatója, Dr. Herbert Diess, egy biztonsági sofőr és az Argo AI Munich ügyvivő igazgatója, Alex Haag is.

    Az úton Diess és Haag arról beszélnek, milyen kihívásai vannak az önvezető autóknak a városköz-pontokban. Haag szerint egy önvezető autó esetén a legnehezebb megtervezni, hogyan reagál a gya-logosokra, akik „rengeteg apró jellel” közlik szándékaikat és bár ezeket az emberek könnyen felismerik, egy számítógépnek azonban sokkal nehezebb megérteni őket.

    Beszéltek a prototípus 14 kamerájáról, 11 radarszenzoráról és 5 LiDAR érzékelőjéről is, melyeknek köszönhetően a jármű folyamatosan 360 fokban lát rá a környező terepre. A kamerák és szenzorok által begyűjtött infók alapján az autó generál magának egy térképet a környezetéről, ez alapján irányí-tja magát az autó.

    A Volkswagen 2025-ben szeretné bemutatni az ID. Buzz AD-t és az a céljuk, hogy biztonságosabb legyen, mintha egy ember ülne a volánnál. A gyártó nem részletezte nagyon a terveit, de jelezték, hogy az önvezető autók olyan területen lesznek elérhetőek, ahol „az embereknek a legnagyobb fokú mobili-tásra van szükségük” – azaz a nagyvárosokban. Azt is jelezték, hogy ezekbe a kisbuszokba több ügy-fél is beülhetne egyszerre, emellett áruszállításra is alkalmasak lennének.

    Ami azonban érdekesebb, hogy láthatjuk, hogyan fog majd kinézni. Az animációk alapján az első ülések hátrafelé fognak nézni és a B-oszlopon lévő képernyőn lesz látható, mikor érkezik meg az em-ber a céljához, illetve, hogy mikor áll meg a furgon felvenni valakit. A kisfilm alapján digitális kulccsal lehetne beszállni.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.