Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Nem alkalmaznak kényszermunkát a VW kínai üzemében
2023.12.10.
Újdonság a Volkswagentől

Nem alkalmaznak kényszermunkát a VW kínai üzemében

A kínai Hszincsiangban található, vegyesvállalat által üzemeltetett VW-telephelyen végzett audit során nem találtak kényszermunkára utaló jeleket

noslaveri

    Az ellenőrzést a német Löning Human Rights & Responsible Business GmbH emberi jogi átvilágítási cég végez-te. Az átvilágítás során helyszíni interjúkat végeztek, valamint a telephely 197 alkalmazottjának munkavállalói szerződéseit és fizetését is átvizsgálták.

    „A kínai és a hszincsiangi helyzet, valamint az ellenőrzésekhez szükséges adatgyűjtés kihívásai jól ismertek” - mondta Markus Löning, a cég ügyvezető igazgatója közleményében, hozzátéve, hogy a megbízatást az urumcsi üzem alkalmazottaira korlátozták. Ezt az üzemet a Volkswagen és a SAIC helyi vegyesvállalata működteti.

    Az év elején a Volkswagen befektetői követelték az autógyártótól, hogy vizsgálják át a gyár munkakörülményeit. Mint ismert, a régióban a jogvédők visszaéléseket dokumentáltak, beleértve a tömeges kényszermunkát fogolytá-borokban. A pekingi vezetés ugyanakkor tagad minden ilyen visszaélést.
    Az MSCI globális pénzügyi tanácsadócég 2022 novemberében „piros zászlóval” jelölte a Volkswagent a szoci-ális kérdés kategóriájában a hszincsiangi kényszermunkára vonatkozó vádak miatt, ami arra késztetett néhány befektetőt, hogy a Volkswagen részvényeit dobják a portfóliójukból.

    A Citi elemzői szerint a vizsgálat eredményei után az MSCI eltávolíthatja a megjelölést, ami után számos euró-pai befektető térhet vissza a Volkswagenhez.

    A Volkswagen közölte, hogy az auditot a nemzetközi emberi jogi elveken alapuló irányítási rendszerszabvány, az SA8000-nek megfelelően végezték. Ez a szabvány nyolc területet értékel, beleértve a gyermekmunkát, a kényszer-munkát, valamint az egészséget és biztonságot is – írja a Reuters.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.