Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Nem lesz többé kéziváltó a VW Golf GTI-ben
2024.01.21.
Újdonság a Volkswagentől

Nem lesz többé kéziváltó a VW Golf GTI-ben

A modellfrissítéssel együtt távozik a kínálatból a hatfokozatú kézi kapcsolású váltó.

nomanual

    A Volkswagen a CES 2024-en jelentette be, hogy tavasztól elérhetővé teszi a ChatGPT-t az új modelljeiben, így pl. többek közt az előzetesen már most leleplezett új Golf GTI-ben is.

    A Las Vegas-i rendezvényen Kai Grünitz, a vállalat fejlesztési igazgatója elárulta, hogy a ráncfelvarrt Golf GTI már nem lesz kapható kéziváltóval, mely elsősorban az egyre szigorodó károsanyag-kibocsátási normák következ-ménye, Illetve vásárlói részről is egyre kisebb igény mutatkozik a hatgangos kézi kapcsolású váltó iránt, ugyanis a GTI vásárlók 95 százaléka a hétfokozatú duplakuplungos DSG automata váltót részesíti előnyben.

    A 245 lóerős 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotorral szerelt, 6,2 másodperces 0-100-as szintidejű és 250 km/h végsebességű elsőkerék-hajtású Golf GTI kifutó verziója 13,3 millió forinton nyit kéziváltóval, az automata kivitelért pedig alaphangon 14,1 millió forintot kell fizetnünk.
    A legerősebb Golfként jegyzett, 320-333 lóerős összkerekes Golf R Európában csak és kizárólag DSG-vel kap-ható, az USA-ban azonban hatfokozatú kézi egységgel is elérhető. A csúcsverzió 4,6 másodperc alatt pattan fel 0-ról 100-ra és a gyorsulásának csak 270 km/h-nál szakad vége.
    Az idén 50 éves Golf nyolcadik generációjának felfrissített változata az ígéretek szerint január végén debütál majd.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.