Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Nőttek a Volkswagen járműkiszállításai szeptemberben
2023.10.15.
Újdonság a Volkswagentől

Nőttek a Volkswagen járműkiszállításai szeptemberben

Kínán kívül...

neuesverkauferungen

    Nőttek a Volkswagen csoport járműkiszállításai szeptemberben, a harmadik negyedévben és az év eleje óta is, ezen belül az elektromos autók értékesítése ugrott meg jelentősen.

    Szeptemberben a Volkswagen csoport 830,6 ezer autót szállított le ügyfeleinek, 9,9 százalékkal többet, mint több, mint egy évvel korábban. A július-szeptemberi negyedévben 2,343 millió autót szállított, 7,4 százalékkal töb-bet az egy évvel korábbi 2,181 milliónál. Az év első kilenc hónapjában 10,9 százalékkal 6,715 millió járműre növel-te kiszállításait a Volkswagen csoport.

    A csoport kiszállításai minden régióban nőttek, Kína kivételével, ahol csökkentek: szeptemberben éves bázison 0,9 százalékkal 298,8 ezerre, a harmadik negyedévben 5,8 százalékkal 837,2 ezerre, az év első kilenc hónapjában pedig 3,0 százalékkal 2,358 millióra. Az ázsiai-csendes-óceáni régió többi piacán nőttek a Volkswagen kiszállítá-sai, mégpedig kétszámjegyű százalékos mértékben. A legnagyobb növekedést a közel-keleti/afrikai régióban mér-ték, igaz, az ázsiai-csendes-óceáni térség és a közel-keleti/afrikai a konszern két legkisebb piaca.

    A teljesen elektromos, akkumulátoros üzemű (battery-electric vehicle, BEV) járművek részesedése az összes ki-szállításból január-szeptemberben 7,9 százalékra nőtt a 2022. január-szeptemberi 6,1 százalékról. A harmadik ne-gyedévben a részesedés elérte a 9,0 százalékot, szemben az egy évvel korábbi 6,8 százalékkal.

    BEV-járművekből a harmadik negyedévben az előző évinél 40,5 százalékkal többet, 209,9 ezret, az első kilenc hónapban pedig 45,0 százalékkal többet, 531,5 ezret szállítottak le. A legkisebb növekedés a BEV járművek eseté-ben is Kínában volt, a harmadik negyedévben 11,0 százalékos növekedéssel 54,7 ezret szállított le a Volkswagen, az első kilenc hónapban pedig 3,9 százalék növekedéssel 117,1 ezret.

    Európában a negyedéves növekedés 49,2 százalék volt, 124 ezer autó leszállításával, az első három negyedév-ben 60,9 százalékkal 341,1 ezerre nőtt az autók kiszállítása. Az Egyesült Államokban a harmadik negyedévben 71,1 százalékkal 20,5 ezerre, az első kilenc hónapban 73,7 százalékkal 50,3 ezerre nőttek a szállítások.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.