Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Optimalizált gördülési ellenállású Hankook "Ventus S1 evo 3 ev" gumiabroncsokkal szereli fel a Volkswagen elektromos ID.Buzz-t
2023.02.18.
Újdonság a Volkswagentől

Optimalizált gördülési ellenállású Hankook "Ventus S1 evo 3 ev" gumiabroncsokkal szereli fel a Volkswagen elektromos ID.Buzz-t

...melyek kifejezetten az akkumulátoros járművek eredeti felszereléséhez készültek

idbuzzhankook

    Az ikonikus „Bulli” alapján készülő ID. Buzz modellel a Volkswagen az elektromos korszak új trendalkotóját állította kerekekre. A tökéletes összcsomag kialakítása érdekében a cég nagy hangsúlyt fektet a Hankook prémi-um abroncsokra is, ezért a választás a Ventus S1 evo 3 ev abroncsokra esett, amelyek kifejezetten az akkumuláto-ros járművek eredeti felszereléséhez készültek. Míg az ID. Míg a Buzz Cargo furgon kizárólag a 18 colos belépő abroncsokkal rendelhető, addig az ID. Buzz elektromos buszhoz a 21 colos változat is szerepel a kínálatban.    

    Ebben a kombinációban mutatkozik be az első Hankook gyártmányú, HL terhelési indexszel rendelkező prémi-um személygépkocsi-gumiabroncs. A nagyjából két és fél éves fejlesztési szakasz egyik legkomolyabb kihívását az jelentette, hogy a VW ID.Buzz igen magas megengedett össztömege ellenére a személyautókra jellemző menet-dinamikát is szem előtt kellett tartani a fejlesztés során.

    „A Hankook és a Volkswagen immár sokéves, sikerekben gazdag együttműködésre tekinthet vissza. Az ID.Buzz gumiabroncsainak fejlesztése egy újabb mérföldkő ebben az együttműködésben. Büszkék vagyunk rá, hogy ez a világszerte népszerű, ős-„Bulli”-ra emlékeztető jármű Hankook gumikon gördül ki a gyártóüzemből” – mondta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

A Ventus S1 evo 3 ev 18 colos változatával a Hankook példaértékű, univerzális tulajdonságokkal rendelkező gumiabroncsokat szállít az ID. Buzz termékcsaládhoz. A kifejezetten elektromos járművek számára tervezett prémium gumiabroncs magabiztosan viszi át az útra az átlagon felüli hajtónyomatékot, ami az új Volkswagen ID. Buzz esetében elengedhetetlen feltétel, mivel a furgon önsúlya személygépkocsihoz illő menetdinamikával párosul.

    A Ventus S1 evo 3 ev egyik legfontosabb jellemzője a nagyfokú kopásállóság, ami a kifejezetten nagy hajtónyo-matékokra tervezett futófelület-keverék eredménye. A Ventus S1 evo 3 ev a gördülési ellenállás tekintetében is pél-damutatóan teljesíti a specifikációban szereplő előírásokat. A B-jelöléssel rendelkező hasonló Pneu gumiabroncs-hoz viszonyítva az "A" címkével ellátott gumiabroncs akkumulátortöltésenként akár 30 kilométerrel is megnövelhe-ti a hatótávolságot.

    A VW ID.Buzz számára készült 21 colos abroncs – a csökkentett oldalmagasság miatt – további, acél alapú megerősítéssel is rendelkezik a peremterületen, ami szintén jelentős mértékben növeli az oldalfal merevségét. Ez különösen dinamikus, közvetlen visszacsatolást biztosít kormányzás közben. A felnivédő csík aerodinamikailag optimalizált kontúrja szintén a 21 colos változat jellegzetessége, ami tovább növeli hatótávolságot.

    A VW ID.Buzz modellek 21 colos Ventus S1 evo 3 ev abroncsainak további kényelmi és biztonsági funkciója, hogy Hankook SEALGUARD ® tömítőanyaggal rendelkeznek, amely automatikusan lezárja az akár öt milliméter átmérőjű szúrásos defekteket is a gumiabroncs futófelületén. Ennnek köszönhetően még akkor is folytatható az utazás, ha például egy szög kiszúrja a gumiabroncsot. A SEALGUARD ®-dal rendelkező járművekben tehát már nem kell pótkereket vagy defektjavító készletet szállítani, ami azt jelenti, hogy nagyobb hely áll rendelkezésre a csomagtérben, valamint kisebb lesz a súly, és elkerülhető az adott esetben veszélyes kerékcsere az út szélén. A Hankook SEALGUARD ® technológiájával felszerelt abroncsok a biztonsági előnyeik mellett továbbra is a megszo-kott kényelmi szintet kínálják, mivel alapvető felépítésük nem különbözik a SEALGUARD ® nélküli abroncsoktól.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.