Újdonság a Volkswagenről
2021.10.01.

Saját szoftverfejlesztésen dolgozik a VW...

A Volkswagen egyre inkább a saját fejesztéseire akar támaszkodni ezen a területen.
SWfejl

    Herbert Diess, a Volkswagen első embere szerint az autóipar számára a 2035-ig tartó időszakban elsősorban az önállóan közlekedő gépkocsikra való átállás jelenti majd a nagy átmenetet és nem az elektromos járművekre való átváltás. A menedzser hozzátette, hogy az autonóm közlekedés minden korábbinál nagyobb mértékben fogja megváltoztatni az ágazatot. Ehhez képest az elektromos autók megjelenése és elterjedése egy viszonylag egyszerű folyamat. A valódi áttöréshez a szoftverek jelen-tenek majd komoly segítséget.
    Nem csupán az elektromos meghajtásra való átállást akarja erősíteni és 2025-re a legnagyobb elektromos gépkocsi-értékesítővé tenné a Volkswagent, hanem kiépítené a gyártó autonóm járművek-hez kapcsolódó szoftverfejlesztési képességeit is. Ez utóbbi a konszern jövőbeli üzletének egyik fon-tos eleme lesz és ezért vásárolta be magát a társaság az Argo AI nevű szoftverfejlesztő startupba is.    

    A Volkswagen a Cariad nevű leányvállalatba évente 2,5 milliárd eurót fektet be. A Cariadot a korábbi Car Software Orgból hozták létre és hozzátartoznak a sofőrsegítő asszisztensrendszerek, valamint az autonóm közlekedéshez használható szoftverek fejlesztései. Dirk Hilgenberg, a Cariad első embere kijelentette, hogy 2025-re a Volks-wagen 60 százalékra akarja növelni a programfejlesztésekben a saját alkalmazások arányát.