Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Talagon, 7 személyre
2024.06.23.
Újdonság a Volkswagentől

Talagon, 7 személyre

Te bevállalnád a Volkswagen több mint 5 méter hosszú kínai SUV-ját?

Talagon

    A kínai régióban értékesített Talagon az egyik legnagyobb autó, amely ma Volkswagen emblémával készül, ráa-dásul az ázsiai országban 13 millió forintnak megfelelő jüanért hozzá lehet jutni. De mit kínál ennyiért a márka, tá-vol a hazájától?

    Hiába egy másik világnak készült, európai szemmel nézve is ismerős formák köszönnek vissza
    Elméletben csak félig Volkswagen termék a Talagon, hiszen hivatalosan a FAW-VW égisze alatt készül, ez a vál-lalat pedig részben kínai kézben összpontosul. Ennek ellenére, nehéz nem észrevenni a rokonságot az európai

modellekkel, de azoknál jóval nagyobb. A szabadidő-autó ugyanis 5,15 méter hosszú, 2,00 méter széles, 1,80 mé-ter magas, a tengelytávja pedig 2,98 méter. Ezekkel az adottságokkal a MQB platformra épült modellek közül a második legnagyobb, csupán a Viloran kisbusz előzi meg.
    Ahogyan azt a dimenziói sejtetik, a belső is tágas, 6 vagy 7 üléses kivitelben érhető el. A műszerfalon egy 10,25 colos digitális műszeregység, valamint egy 12 colos érintőképernyő található, de azért a kormányon meghagyták a fizikai gombokat. Nem túlozták el a nyomógombokat: szinte csak a kormányra került ilyen, minden más a kijelzőkön vezérelhető. Akár hétülésesként is hazavihető, s nem csak elöl, de a második üléssorban is van masszás funkció.
    Motorfronton három opció áll a vásárlók rendelkezésére: egy 183, vagy egy 217 lóerős 2,0 literes benzines erő-forrás, valamint egy 2,5 literes, V6-os, 295 lóval. Mindhárom egységesen hétfokozatú DCT váltóval érkezik, illetve feláras extraként elérhető az összkerékhajtás. A gyártó adatai szerint a leggyengébb motorral 10,8 másodperc alatt gyorul álló helyzetből 100 km/órára, míg a hathengeressel mindössze 8,2 szekundum alatt tudja ezt a hegy-omlásnyi SUV. Kínában összesen 12 felszereltségi szinttel lehet választani a Talagont, a legolcsóbb 13 millió Ft-nak megfelelő jüanról indul, míg a kínálat tetején lévő csomagért átszámítva 18,3 milliót kérnek el.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.