Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Több ezer autó vesztegel amerikai kikötőkben
2024.02.18.
Újdonság a Volkswagentől

Több ezer autó vesztegel amerikai kikötőkben

Vélhetően kényszermunkához köthető alkatrészeket építettek be a Volkswagen-konszern járműveibe

vesztegelnek

    A Volkswagen egyik beszállítója nemrég jelezte, olyan kínai alkatrészt talált Porsche, Bentley és Audi modellek-ben, amely megsérti a kényszermunka elleni törvényeket – írja a The Financial Times.

    Ennek tükrében a német autógyártó akár március végéig is várhat a járművek leszállításával. Egyes források szerint a Volkswagen nem tudott róla, hogy ezek az alkatrészek milyen munkafolyamatokon mennek keresztül, mire megérkeznek járműveikbe, és a kérdéses elektronikai eszközt a beszállítói láncban lejjebb lévő vállalattól vásárolták, egészen addig, míg a beszállító nem figyelmeztette az anyavállalatot a problémára.
    A VW azonnal értesítette az Egyesült Államok hatóságát, amint tudomást szereztek a kérdéses alkatrészek ere-detéről.

    Az USA 2021-ben fogadott el egy törvényt, amely az ujgur kényszermunka miatt megtiltotta az olyan termékek behozatalát, amelyeket a Kína nyugati részén, Hszincsiang régióban és Kína más területein kényszermunkával ké-szítettek.
    A beszállítói láncban talált kényszermunkával kapcsolatos ügyet fokozott odafigyeléssel kezeli a Volkswagen, hiszen emberi jogi csoportok és befektetők részéről egyaránt növekvő nyomással szembesül egy, a vállalat közös tulajdonában lévő, Hszincsiang fővárosában, Ürümcsiben található létesítménye miatt.

    A német autógyártó értesítette ügyfeleit, hogy cserélik a kétes eredetű elektronikai alkatrészt autóikban, azon-ban emiatt késni fog a szállítás. Ezen alkatrészek cseréje egyszerű, nem igényli a járművek szétszerelését, bár a javítása több órát is igénybe vehet.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.