Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új Volkswagen jön Európába, a Taigo
2021.04.17.
Újdonság a Volkswagenről

Új Volkswagen jön Európába, a Taigo

A VW a Brazíliában tavaly májusban bemutatott Nivus európai változatát vezeti be Taigo néven

Taigo

    Számos részleten változtattak a Volkswagennél az európai premier előtt: a lökhárítónak a hűtőmaszk alatti része más lesz a Taigón, valamint a fényszórókon és a hűtőrács részletein is igazítottak egy keveset.

    A forma nagy része azonban változatlan, és valószínűleg a méretek is. Ezek alapján a T-Cross formásabb alternatívájáról van szó, amely a maga 4,27 méteres hosszával és 415 literes csomagterével már családi autóként is használhatónak tűnik.

    Azt egyelőre nem tudni, hogy a motorválasztékon változtatnak-e. A Nivust ugyanannak az ezres háromhengeres turbómotornak a 128 lóerős változatával gyártják, amely manapság a legtöbb Európai VW csoportos termékben is alapmotorként szolgál, bár nem csodálkoznánk rajta, ha errefelé többféle teljesítményszintet is kínálnák belőle. Ezen felül valószínűleg az 1,5 literes négyhengeres TSI motor is simán belemenne, ha terveznek belőle sportosabb csúcskivitelt.

   A VW a Taigóról már most elárulta, hogy Spanyolországban gyártják majd, az európai bemutató nyárra várható, a piaci bevezetést pedig 2021 végén kezdik meg.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.