Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Vezeték nélküli töltőn dolgozik a Volkswagen
2021.11.03.
Újdonság a Volkswagenről

Vezeték nélküli töltőn dolgozik a Volkswagen

A Volkswagen-csoport, az Oak Ridge National Laboratory és a Tennessee Egyetem közösen fejlesztik a kényelmes megoldást a jövő villlanyautó vásárlóinak

wlesscharger

    A nagyteljesítményű töltőt egy Porsche Taycan segítéségével fejlesztik, a fő cél pedigaz , hogy az elektromágneses hullámokra összpontosítva kiküszöbölhetővé váljék a káros interferencia. A proto-típus ígéretesen működik, mivel a rendszer 98%-os hatékonyságra képes, azaz a kilépő energia szinte teljes egészében felhasználásra kerül.

    Eddig 6,6-ról 120 kW-ra növelték a töltési teljesítményt, a cél pedig a 300 kW, amivel a Porsche elek-tromos autója 10 perc alatt 80 %-os töltöttséget érne el. A kutatólaboratórium igazgatója szerint ez közelebb vinné Amerikát a tisztább jövőhöz és talán olyanokat is meggyőz a villanyautó használha-tóságáról, akik eddig a "hatótávpara" vagy a hosszadalmas töltési idő miatt maradtak a hagyományos hajtású autóknál.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.