Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Villanyautóként térhet vissza a VW Scirocco
2024.02.27.
Újdonság a Volkswagentől

Villanyautóként térhet vissza a VW Scirocco

Már belső tervezési, mérnöki és gyártási javaslatokat is tanulmányoznak

scirocco

    A Volkswagen szívesen visszahozná a Scirocco nevet, erre pedig már belső tervezési, mérnöki és gyártási javaslatokat is tanulmányoznak. Viszont ahhoz, hogy ez meg is valósuljon a VW vezérigazgatójának rá kell bólintania.

    Ha pedig a Scirocco megkapja Thomas Schäfer áldását, akkor 2028-ra várható a visszatérésm ráadásul: villany-autóként - árulta el egy magas rangú bennfentes.

    A belsős infók szerint, a Scirocco megtartaná a kupé formáját, amit az 1970-es évek stílusa ihletne és lenne be-lőle kétmotoros, összkerékhajtású R kivitel is. A Scirocco a tervek szerint a palettában a második generációs ID 3 fölé kerülne, és a Golf kilencedik generációjával együtt jelentenék be.

    Már egy ideje köztudott, hogy az új Golf villanyautó lesz, ami a gyártó Scalable Systems Platformjára (SSP) épül. Viszont a Sciroccót nem erre, hanem az új Boxster/Cayman számára kifejlesztett PPE platform speciálisan átala-kított változatára épülhet.

    A Scirocco negyedik generációjára vonatkozó első tervezési javaslatok a tavalyi év elején születtek, nem sokkal azután, hogy Andreas Mindt a Volkswagen formatervezési vezetője lett. Mindt, aki korábban a Bentley-nél dolgo-zott, gyakran hivatkozott Giorgetto Giugiaro 1974-es Sciroccójára, amikor a Volkswagen modellek következő gene-rációjának megjelenéséről szóló elképzelését magyarázta.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.