Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 2 év után a Volkswagen beadta a derekát
2023.09.09.
Újdonság a Volkswagentől

2 év után a Volkswagen beadta a derekát

Újra felszolgálnak húsból készült kolbászt!

wieder fleischwurst nach 2 jahre...

    A vegán alternatíva a kínálatban marad, de 2 év után visszatér a wolfsburgi menzára a húsból készített VW Cur-rywurst.
    2021. augusztus 20-án az éves szabadságról a munkába visszatérő wolfsburgi toronyházban dolgozó VW-alkal-mazottak azzal szembesültek, hogy már csak vegán ételeket találtak az üzemi menzájuk kínálatában, megszüntet-ték a sertéshúsból készült currykolbász forgalmazását, a teljes, mintegy 150 tételt tartalmazó étlap vegán lett.

    Azonban az irodai alkalmazottak nem nyugodtak bele, hogy ha húst akarnak enni, akkor a wolfsburgi gyár terü-letén található másik menzára (összesen 29 étterem gondoskodik a dolgozók ellátásáról) kellett menniük, ahhoz nem volt elég hosszú az ebédidő és azt sem fogadták el, hogy automatából vehették meg a sertéshúsból készített currykolbászt.
    A lépés egyébként a Herbert Diess által indított kampány része volt. Diess már a konszernen kívül építgeti karri-erjét, úgyhogy már semmi akadálya nem volt a sertésből készült currykolbász visszatérésének, amely a felettébb politikailag korrekt retorika szerint azért került sor, mert a VW minden kisebbség – ide számítják a húsevőket – igényeit figyelembe veszi.
    A Volkswagennek 1950 óta van saját húsüzeme, ahol pontosan 50 évvel ezelőtt, 1973-ban készült el az első VW Currykolbász, amely mára a konszern legnagyobb darabszámban értékesített terméke lett. A „199 398 500 A” cikk-számon kínált húskészítmény jövője biztos, legkésőbb 2025-ben áttérnek a nem tömeges állattenyésztésből szár-mazó hús alapanyagra.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.