Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen készül valamire
2024.03.18.
Újdonság a Volkswagentől

A Volkswagen készül valamire

...teljesen új modellek érkezhetnek

newmodells

    A Volkswagen készül valamire, teljesen új autókkal jöhetnek A gyártó levédetett nyolc új autótípust, legalábbis azok neveit, így a jövőben biztosan számítani lehet néhány új modellre a paletttán. A cég az elmúlt hetekben je-gyeztetett be néhány új típusnevet a Német Szabadalmi és Védjegyhivatalnál, Mexikóban és Chilében is, amely arra utal, hogy ezeket az új neveket új járművekhez párosíthatják majd a jövőben.
    A következő nevekre nyújtott be védjegyet a Volkswagen:


    Airon
    Angra
    Hera
    Tempus
    Tera
    Therion
    Thron
    Tukan


    Az Aironnak nincs egyértelmű jelentése, de a héber „Ayron” név jelentése „erő”. Az Angra sokkal érdekesebb, mi-vel több jelentése is van: a portugál szó „patakot” jelent; a régi északi nyelvben azt jelenti, hogy „bántani, bosszan-tani”; emellett van egy rovar és egy halfaj is, amelyet ezzel a névvel illetnek, valamint egy brazil metálzenekar is ezt a nevet viseli. De ami sokkal valószínűbb, hogy a Volkswagen a névválasztáskor az 1980-as évek közepén alapí-tott Angra Industria e Comercio de Carrocerias nevű brazil cég egyik járművére gondolt, amely egy sportkocsi és egy buggy keresztezése.

    Ez az autó VW-motort és üvegszálas karosszériát kapott, így talán a német gyártó ezt a típust akarja újjáélesz-teni.

    A többi névnek nincs ilyen titokzatos háttértörténete, de azért érdemes megemlíteni, hogy Héra a görög mitoló-giából ismert istennő. Konkrétan a házasságért és a nőkért felelős istennő. Héra a gyermeküket világra hozó nők védelmezőjeként is szerepel, amely így tökéletes név lehet egy családi autónak.

    A Tempus latinul „időt” jelent. A Tera latin eredetű női név, jelentése, „föld”. Therion görögül „vadállatot” vagy „bestiát jelent. A Thron a „trón” német megfelelője, a Tukan pedig egy trópusi madárfaj nevét rejti.

    A VW előszeretettel használt a múltban széljárások és áramlatok által inspirált neveket, mint például a Golf, Passat, Scirocco vagy a Bora, azonban szinte lehetetlen megjósolni, hogy az újonnan bejegyzett neveket mire fog-ják használni (ha egyáltalán használják majd), de mivel számos VW crossover és SUV neve „T” betűvel kezdődik, valószínűsíthető, hogy a fent felsorolt neveket szedánokon vagy kombik fogják kapni.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.