Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen R almárka minden benzines modellje elektromossá válik
2022.10.31.
Újdonság a Volkswagentól

A Volkswagen R almárka minden benzines modellje elektromossá válik

A Volkswagen nagyteljesítményű modelljei 2030-ra teljesen elektromosak lesznek

VWR

    A Volkswagen Touareg R50, Passat R36, és Golf R32 komoly modellek, nagy teljesítményű motorokkal, de az el-kerülhetlen modernizáció itt is izgalmas válváltozást hoz.

    A Volkswagen "R" 2030-ra elektromos almárka lesz. Önmagában persze nem meglepő a lépés, mivel 2035-től az autógyártók már nem árulhatnak új benzines vagy dízelmotoros autókat Európában. Addig pedig lassan eltűnnek azok a modellek, amelyek ezen oknál fogva nem kapnak utódot, így még arra is van esély, hogy egy olyan néhai bestseller, mint a Volkswagen Golf közvetlen utód nélkül szűnjön meg.

    A Volkswagen R-ek várhatóan az "SSP" platformra épülnek majd, amely 2026-tól a csoport összes modelljének alapja lesz. Az architektúra kizárólag elektromos autókra alkalmas, ami arra utal, hogy az új R-eknek nem lesz hib-rid alkalmazása sem.

    Az új, már elektromos hajtású német sportautók nemcsak a pályán, hanem a töltés terén is nagy teljesítményt nyújtanak majd. Ez azt jelenti, hogy hasonlóan, mint például az ID.5 GTX, igencsak gyors "tankolási" sebességet tudnak majd felmutatni, ahol 25 perc alatt 10 százalékról, 80 százalékra lehet tölteni a kocsi akkumulátorát.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.