Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Autóakkumulátorokhoz katódokat gyártó üzemet létesít Lengyelországban a Volkswagen és az Umicore
2023.10.08.
Újdonság a Volkswagentől

Autóakkumulátorokhoz katódokat gyártó üzemet létesít Lengyelországban a Volkswagen és az Umicore

A Volkswagen és a belga Umicore csoport által alapított Ionway nevű új vegyesvállalat az ország déli részén fekvő Nysa városában hozza létre első gyártóüzemét

lengyelkatód

    A cél az olcsóbb gyártás, amely „mindenki számára megfizethetővé teszi az elektromos autókat” – mondta az Ionway főnöke, Thomas Jansseune a közlemény szerint.
   Az Umicore már rendelkezik egy termelőüzemmel Nysában, ezen a telephelyen épül majd meg a Volkswagennel közös vállalkozásban működő üzem is. A termelés a tervek szerint 2025-ben indulna meg. Az 1,7 milliárd eurós beruházással 2030-ig 900 munkahelyet hoznak létre az együttműködő felek. Lengyelország 350 millió euróval já-rul hozzá a beruházáshoz a régiónak nyújtott válságkezelő és átalakulásösztönző uniós támogatásból.

    Az üzemben a Volkswagen elektromos autói akkumulátoraihoz szükséges katódokat állítják majd elő. Az üzem kielégítené a Volkswagen európai akkumulátorgyárai katódigényének túlnyomó részét. Az Ionway tervezi szállítani az ehhez szükséges alapanyagokat is egy másik, ezután megépítendő üzemből, amelynek a telephelyét még nem jelölték ki.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.