Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Autóalkatrészből ikonikus kutyajáték
2024.03.30.
Újdonság a Volkswagentől

Autóalkatrészből ikonikus kutyajáték

A KONG kutyajáték eredete

kutyajatek

    A KONG kutyajátékot nem kell bemutatni az ebtartóknak. Azt azonban vélhetően kevesen tudják róla, hogyan ke-rült a Volkswagen egyik buszából az állateledel boltok polcaira.

    A KONG kutyajáték megalkotója Joe Markham, akinek autós boltja volt Denverben. Az 1970-ben megnyílt mű-helyben gyakoriak voltak a lopások. Mivel a helyi rendőrség tehetetlen volt az ilyen esetekben, ezért arra bátorítot-ták a tulajdonost, szerezzen be egy őrkutyát – írja a BudBrownVolskwagen. Markham ezért magához vett egy né-metjuhász kutyát. A Fritz névre hallgató ebet rendőrkutyának szánták, azonban nem vette jól az akadályokat, így került vissza „civilbe”. Az állat remek családtaggá vált, és kitűnő őrként működött. Egy baj azonban volt vele: notó-riusan rágott mindent a kavicsoktól kezdve a gumicsövekig. Ami a szájába került azt általában el is pusztította. Markham igyekezett megfelelő rágható játékot beszerezni Fritz számára, ám eleinte nem járt sikerrel. Végül a ku-tya mondhatni a saját mancsába vette az irányítást, és egy Volkswagen Type 2 kisbusz (mely az ikonikus "hippi-busz" közvetlen utódja) lengéscsillapító gumiját kezdte rágcsálni. A kemény gumiból készült alkatrész elpusztít-hatatlannak bizonyult, és Fritz fogaiban sem tett kárt – ez volt a tökéletes kutyajáték receptje.

    Markham a kreativitását bevetve hat évig kísérletezett az anyagokkal, mérettel és formával, míg megalkotta a tökéletes kutyajátékot. Ehhez még egy német gumigyártóval is együttműködött annak érdekében, hogy megfelelő minőségű legyen az eredmény. A végső dizájn egy lekerekített, zárt végű játék lett, mely ezáltal még pattog is, így nagyobb élvezetet nyújt a kutyák számára. Joe Markham 1976-ban kezdte árulni KONG néven a találmányát, mely azóta is klasszikusnak számít az ebtartók közt.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.