Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az alig pár éve feltámasztott GTX típusjelzés már nem sokáig feszít majd a Volkswagenek hátulján
2024.05.16.
Újdonság a Volkswagentől

Az alig pár éve feltámasztott GTX típusjelzés már nem sokáig feszít majd a Volkswagenek hátulján

GTI és R

gtx

    Az alig pár éve feltámasztott GTX típusjelzés már nem sokáig feszít majd a Volkswagenek hátulján. A Volkswa-gen a 80-as években árulta elérhető árú sportkocsiját, a Sciroccót GTX típusjelzéssel, majd pedig egészen 2021-ig kellett várnunk a következő GTX-ig, ekkor debütált ugyanis a duplamotoros sportos villanyautó, az ID.4 GTX. Ezt követően érkezett a szintén duplamotoros összkerekes ID.5 GTX, ID.Buzz GTX és ID.7 GTX, illetve a szimplamoto-ros hátsókerék-hajtású ID.3 GTX.

    Ezek alapján azt hihetnénk, hogy a GTX típusjelzés fényes jövő előtt áll, most azonban kiderült, hogy ez a vára-kozásokkal ellentétben nincs így.

    Thomas Schäfer cégvezér ugyanis elárulta, hogy a VW következő generációs sportos villanyautói ugyanúgy GTI és R jelzéssel látnak majd napvilágot, mint a jó öreg belsőégésű motoros elődeik.

    Nem tudni, hogy ezek az új elektromos modellek pontosan mikor érkeznek majd meg, az viszont biztos, hogy a jelenlegi GTX-eket nem fogják átnevezni és teljes életciklusuk alatt GTX-ekként lesznek kaphatók.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.