Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Cariad - HorizonRobotics kooperáció az önvezetés fejlesztéséhez
2022.10.16.
Újdonság a Volkswagentól

Cariad - HorizonRobotics kooperáció az önvezetés fejlesztéséhez

A Volkswagen szoftverrészlege, a Cariad a mesterséges intelligencia és az automatizált vezetés terén tervez együttműködésre lépni a Horizon Robotics mesterséges intelligenciával foglalkozó kínai vállalattal

cariadhorizon

    Az együttműködés akár kétmilliárd eurós nagyságrendet is ölthet. Vállalati belső információk alapján egy ilyen    lépés központi építőeleme lenne a Volkswagen konszern digitalizációs és kínai terjeszkedési stratégiájának egya-ránt.

    Kínában a Volkswagen már régóta folytat együttműködést ottani beszállítókkal mind a járműgyártásban, mind pedig az akkumulátorcellák gyártásában. A tervezett szoftverfejlesztő közös vállalat a helyi szakértelem kiaknázá-sával saját szoftverekre és elektronikai rendszerekre helyezné az üzletpolitikai hangsúlyt.

    A Horizon Robotics 2015-ben alakult mesterséges intelligencia alkalmazásokat futtató processzorok és algorit-musok fejlesztésére automatizált vezetési funkciók elvégzéséhez és a közúti biztonság garantálására. A kínai cég már alakított ki együttműködést más autógyártókkal és beszállítókkal is, köztük a német Continental autóipari alkatrész- és berendezésgyártóval.

   

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.