Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Közös e-autós céget hozhat létre a VW, a Renault és a Stellantis
2024.02.27.
Újdonság a Volkswagentől

Közös e-autós céget hozhat létre a VW, a Renault és a Stellantis

A közös konkurencia még a legnagyobb ellenfeleket is egy platformra hozhatja...

vwrenstell

    A Volkswagen, a Renault és a Stellantis egy olyan konzorcium létrehozását is fontolgatja a Bloomberg beszá-molója szerint, amelynek révén érdemben lehetne felvenni a versenyt a Teslával és a kínai gyártókkal.

    Okuk lenne egy ilyen összefogásra: 2023-ban a Tesla és a BYD több elektromos járművet gyártott, mint az ösz-szes európai vállalat együttvéve. Ugyanakkor az európai piacra olyan olcsó kínai elektromos autók is belépnek, mint a BYD Dolphin, amely 7000 euróval (2,7 millió forint) olcsóbb, mint a Volkswagen ID.3.

    Egy 13 millió embert foglalkoztató, és az EU GDP-jének 7 százalékát adó iparág létkérdés a jelenlegi európai életszínvonal fenntartásához. "Teljes mértékben tudatában vagyunk annak, hogy a jövőben azok a vállalatok, ame-lyek nem tudnak ellenállni a kínai versenynek, bajban lesznek" – mondta Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazga-tója.

    Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója egy olyan szövetség létrehozását szorgalmazza, amely hasonló ahhoz, amely egy európai repülőgépgyártót hozott létre Németország, Franciaország, Spanyolország és az Egyesült Ki-rályság részvételével, hogy versenybe szálljon a Boeinggel. Az ügyvezető azzal érvelt, hogy az „autók Airbusa” se-gítene megosztani az olcsó elektromos járművek építésének hatalmas költségeit, miközben kihasználhatnál a ha-talmas piaci méretből fakadó előnyöket.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.