Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Már Magyarországon is rendelhető az új Volkswagen T-Cross
2023.11.29.
Újdonság a Volkswagentől

Már Magyarországon is rendelhető az új Volkswagen T-Cross

8,3 millió forinttól indulhat idehaza a megújult SUV ára.

new t-cross hu

    Az új T-Cross három gazdaságos turbófeltöltésű benzinmotorral (TSI) jelenik meg a kínálatban, amelyek 70 kW (95 LE), 85 kW (115 LE), illetve 110 kW (150 LE) teljesítményt produkálnak. Palettáján háromfelszereltségi szint -a Life, valamint a Style (elegáns) és az R-Line (sportos) csúcsváltozatok - sorakozik és három új külső szín - Szőlősárga, Világoskék metál és Királyvörös metál - is megjelent.

    Beltere letisztult kezelésével, akár öt személy számára is kiegyensúlyozott térkínálatával, hosszirányban 140 mm-es távon állítható hátsó ülésével és széleskörűen variálható csomagterével bizonyul meggyőzőnek. Ha min-den ülése foglalt, a hátsó üléstámlák magasságáig pakolva 385 és 455 liter között alakítható a T-Cross csomag-tartója, a 60:40 arányban osztott hátsó ülés lehajtásával pedig az első üléstámlák magasságáig mérve akár 1281 literes sík rakodótér is kialakítható. Mindezeken túl a Life felszereltségi szinttől (csak balkormányos modellek) az első utasülés támlája is már alapkivitelben lehajtható, az így létrejövő 2398 milliméter hosszú, egészen a beltér elejéig nyúló "raktér" pedig a szörfdeszkától a közepes méretű létráig szinte mindent elnyelhet.

    Megnövelt függőleges vonófejterhelés bővíti az e-kerékpárok szállítási lehetőségét - A Volkswagen jelentősen, 55-ről 75 kilogrammra növelte a T-Cross vonóberendezésének függőleges terhelhetőségét. A 20 kilogrammos nö-vekmény az extrafelszerelésként rendelhető, levehető vonófejre felülről terhelhető maximális tömeget emeli. Ezzel egyrészt az új T-Cross nagyobb tartalékokkal rendelkezhet nagytömegű utánfutó vontatásakor, másrészt a vonó-fejre szerelt tartón szállítható kerékpárok megengedett tömege is nő, ami különösen elektromos kerékpárok ese-tében lehet fontos.

    Jelentősen növeli a kényelmet a Menetasszisztens - A T-Cross kategóriájában azon kevés modelljeinek egyike, amelyekhez extrafelszerelésként Menetasszisztens (Travel Assist) is rendelhető. Ez az asszisztensrendszer a jár-mű hossz- és oldalirányú vezetését is támogathatja, a T-Cross ekkor az elöl haladó járművek és a megengedett se-besség függvényében automatikus gyorsítással és fékezéssel szabályozhatja a sebességet. Ennek során - műkö-dési határain belül - a Travel Assist a sebességkorlátozásokat, a kanyarokat és a körforgalmakat is figyelembe ve-heti szabályzási folyamatában, miközben az autó a Sávtartás-asszisztens (Lane Assist) segítségével tarthatja az éppen igénybe vett forgalmi sávot. Amennyiben az új T-Cross a DSG sebességváltóval készült, az araszoló (Stop-and-Go) forgalomban is automatikusan közlekedhet.

    Magyarországon a modell a Life változattól indul, amelynek új felszerelései közé tartoznak a 16 coll peremátmé-rőjű "Nottingham" könnyűfém keréktárcsák, a külső visszapillantó tükrök házaiba épített kivetítőlámpák, valamint az okostelefon-alkalmazások az "App-Connect" rendszerén keresztül megoldható integrációja. Alapkivitelben ugyancsak a 70 kilowattos TSI-erőforrás gondoskodik a T-Cross Life hajtásáról.

    A Style és az R-Line csúcsváltozatok már alapfelszerelésként tartalmazzák a kanyarodófény- és all-weather funkciót is kínáló IQ.LIGHT - LED Matrix-fényszórókat (R-Line: csak Németországban széria), amelyek most jelen-nek meg a T-Cross választékában. Az új világítási funkciók között az Üdvözlő és búcsú-fényanimáció (Welcome & Goodbye Light) is szerepel, emellett mindkét csúcsmodell már alapfelszerelésként új, 17 col peremátmérőjű, egy-aránt modellspecifikus - a Style számára "Manila", az R-Line esetében "Valencia" - könnyűfém keréktárcsákkal, kül-ső háttérvilágítással, illetve dinamikus irányjelzővel és féklámpával működő, LED-technikájú hátsó lámpákkal ké-szül. Míg az új T-Cross Style inkább az eleganciára helyezi a hangsúlyt, R-dizájn szerinti lökhárítóival a T-Cross R-Line a sportos karakterét emeli ki.

    Mindkét csúcsmodell bővített infotainment-felszereltségének része az App Connect az Apple CarPlay és az Android Auto számára (vezetékes és vezeték nélküli), valamint a telefon-interfész.

    Alapkivitelben mindkét modellben a 85 kilowattos TSI-motor dolgozik (opcióként hétfokozatú DSG sebesség-váltóval). A Life, a Style és az R-Line változatok extraként a 110 kW teljesítményű TSI-erőforrással is rendelhetők, amely eleve hétfokozatú DSG sebességváltóhoz csatlakozik.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.