Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Redline abroncsok és a vászontető...
2024.02.14.
Újdonság a Volkswagentől

Redline abroncsok és a vászontető...

Volkswagen New Beetle Ragster Concept

beetle

    Az eredeti 1998-as Volkswagen Beetle azon ritka autók egyike volt, amely praktikus és egyedi megjelenésű volt, s viszonylag olcsó árának és alacsony fenntartási költségének köszönhetően sok család megengedhette magá-nak.

    Imádnivaló stílusa megnyerte a rajongókat, akik elég idősek ahhoz, hogy emlékezzenek az eredetire, és elég fia-talok ahhoz, hogy értékeljék a 16 000 dollár alatti vételárat. A Volkswagen megújított, egyedi modellel jelentkezett  2005-bena "New Beetle Ragster" koncepcióval: behúzható vászontetővel, redline gumikkal és egy új belsővel, mely némileg adott neki abból a kaliforniai sportosságból, ami hiányzott az Y2K-korszak Bugjából.

   A Ragster a széria kabrió modellre épült. A legszembetűnőbb változás az övvonal felett tapasztalható, ahol az A-oszlop 3,5 hüvelykes szelvényt lát, laposabb tetővel, mint a pezsgő szériamodell. A teljes magasság 4,1 hüvelykkel csökkent, aminek köszönhetően a Ragster hosszabbnak és szélesebbnek tűnik, annak ellenére, hogy az új Bogár-hoz képest változatlan marad. A koncepció a B-oszlopot is mellőzi a keménytetős megjelenés érdekében, a csúsz-tatható vászon tetőpanellel pedig még egyedibb a modell.

    Egyéb, finomabb változtatások közé tartoznak a finomított első- és hátsó sárvédők, amelyek laposabb, élesebb profillal rendelkeznek, mint a lekerekített gyártási változat. A lökhárítók is újdonságnak számítanak a Ragsterben, keskenyebb sarokjelző lámpákkal és egyedi burkolatokkal, amelyek segítségével a koncepció még különlegeseb-bnek hat. Ugyanúgy, mint a 19 hüvelykes keréktárcsák Hot Wheelsbe burkolózva – elegáns redline abroncsok, többet kölcsönözve az 1960-as évek gondtalan energiájából a New Beetle-nek.
    Belül a Ragster 2+2-es üléselrendezést kapott, széles műszerfala megmaradt és az új kormánykerék magában foglalja az indítógombot, valamint a tető kezelőszervét. További változás a műszerfalon, hogy Ragsterben már nem található meg a jellegzetes mini virágváza

    Nehéz nem észrevenni néhány hasonlóságot az egyik leghíresebb Volkswagennel, Herbi-vel. Kezdetnek ott van a ragtop, a Beetles 1963-ig kínált funkciója, amely kiemelkedően szerepelt a Disney-filmekben. Lehet, hogy Herbie ihlette a Ragster ezüst színű versenycsíkjait is.
    A Ragster szériaváltozatához a legmegfelelőbb hajtáslánc a New Beetle Turbo S 1,8 literes turbós négyhenge-rese, amely 180 lóerőt adott le és a teljesítményt hatfokozatú manuálisan váltón át juttatta a hátsókerekekhez.

    A New Beetle soha nem érte el a Ragster vizuális agresszióját, de a második generációs modell (amit egysze-rűen csak „Bogárnak” hívnak) került hozzá a legközelebb. A 2012-es Beetle laposabb tetővonallal és függőleges szélvédővel rendelkezett, amelyek jobban illeszkedtek az eredeti Bughoz és a GTI 210 lóerős motorját kínálta fel opcióként. Ennek ellenére a Ragster chop-top, kaliforniai egyedi hangulattal nem került sorozatgyártásba.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.